Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: "Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης"

     «Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης», δηλώνει ο πρόεδρος της 
κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Tσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και επισημαίνει:
Το ΚΚΕ αρνείται μέχρι στιγμής συνεργασία. «Δεν μας εκπλήσσει, αλλά και δε μας αποθαρρύνει. Κάνουμε βήματα συνεννόησης με όσους κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση», αναφέρει. Δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι:
-Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις μαζικές δυναμικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις. Όσοι τα επιλέγουν ή τα μεθοδεύουν παίζουν αντικειμενικά το παιχνίδι της κυβέρνησης.
-Η κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει αναλάβει να προωθήσει μέχρι τέλους την ισοπεδωτική πολιτική ύφεσης, η οποία εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη. Δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πολίτες δεν έχουν ψηφίσει την υπουργοποίηση ακροδεξιών, ούτε έχουν εγκρίνει αυτή την πολιτική.
-Χωρίς συστολή  γίνονται κυβερνητικοί εκπρόσωποι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διατελέσει διευθυντές εφημερίδων και εκφράζουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
-Λύση είναι, οι ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Οι  Βρυξέλλες δε θέλουν εκλογές, γιατί τρέμουν την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, βλέποντας το ενδεχόμενο να σαρωθεί η πολιτική που μας επιβάλλουν. Ενώ η καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ήταν μέσα στη συμφωνία για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, σήμερα αρχίζουν σιγά-σιγά οι υπαναχωρήσεις.  Ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει την πολιτική που θα ακολουθήσει και το δικαίωμα αυτό θα το υπερασπιστεί. Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία, διότι οι εκλογές,  μπορεί να αποτελέσουν έναν σημαντικό κίνδυνο για το οικονομικό κατεστημένο. Επιθυμούν να μεταφέρουν χρονικά τις εκλογές, σε περίοδο που θα τους βολεύει περισσότερο. 
- Η Αριστερά είπε από την πρώτη στιγμή ότι τα μνημόνια θα επιδεινώσουν την κατάσταση αντί να τη θεραπεύσουν. Αλλά χωρίς το πρόσχημα των μνημονίων, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσαν να διαλύσουν, ούτε τις εργασιακές σχέσεις να απορυθμίσουν, ούτε ολόκληρη την Ελλάδα να ξεπουλήσουν.
-Σήμερα ολόκληρη η ευρωζώνη κλυδωνίζεται, όχι εξαιτίας της τεμπελιάς των Ελλήνων, αλλά επειδή οι πολιτικές ηγεσίες δεν μπορούν να ελέγξουν τη βουλιμία και την ασυδοσία των αγορών. Για να αντέξει το ευρώ και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους πρέπει η Ευρώπη να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της.
-Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να χειραγωγείται από τις ιδιωτικές τράπεζες και τις χρηματαγορές ή αν θα στραφεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης αντίστοιχο με τις κοινωνικές ανάγκες.
-Λόγω της εφαρμογής του αγγλικού δικαίου η Ελλάδα χάνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους δανειστές της σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Οι δανειστές μας  θέλουν να έχουν δικαίωμα πάνω στη δημόσια περιουσία και οι κυβερνήσεις μας είναι εξαιρετικά πρόθυμες να τους εξυπηρετήσουν. 
- Για το θέμα των μεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται μια πολιτική ανάπτυξης, που θα ενισχύει τη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, αντί να παράγει κέρδη που φεύγουν για την Ελβετία. Μια σοβαρή πολιτική κοινωνικής ένταξης των μεταναστών είναι ωφέλιμη και για τους ίδιους τους μετανάστες, και για τους Ελληνες και βεβαίως για την οικονομία.Γιατί δεν δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα για όποιον θέλει να ταξιδέψει σε άλλη χώρα της Ε.Ε.;




 






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου