Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επιστράτευσαν και το Στεφανόπουλο για αναβολή των εκλογών


       Αυξάνονται κάθε μέρα οι "αυθόρμητες " δηλώσεις περί ανάγκης να αναβληθούν οι εκλογές. Το άρθρο  Στεφανόπουλου ακολούθησαν "όλως τυχαίως" ανάλογες δηλώσεις ποιάς άλλης; Της Αννας Διαμαντοπούλου, φυσικά, η οποία προχώρησε ακόμα πάρα πέρα, ζητώντας να έχει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δυνατότητα ανασχηματισμού! .  
Το άρθρο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, του 85χρονου Κωστή Στεφανόπουλου, φιλοξενήθηκε στην "Καθημερινή", όπου μεταξύ άλλων δηλώνει:
Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες, που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». 
- «Αυτή η κυβέρνηση είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις» .
- «Οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν» .
- «Είναι άξιο θαυμασμού και επαίνου η συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα». 
      
      Εμείς, έχουμε να του πούμε, ότι θα ώφειλε στοιχειωδώς να γνωρίζει, ότι αυτή  συγκράτηση δε θα είναι για πολύ, γιατί αντιβαίνει στους φυσικούς νόμους!
Επί τη ευκαιρία, ας θυμηθούμε κάποια πράγματα από την προεδρική θητεία του κ. Στεφανόπουλου:
      Κινήθηκε σε πλήρη σύμπνοια με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ουδέποτε αρνήθηκε να υπογράψει νόμους, λειτουργώντας κυρίως ως απλός διεκπεραιωτής της κυβερνητικής πολιτικής. 
      Επί προεδρίας του  ψηφίστηκε ο νόμος 3126/03 περί (μη) “Ευθύνης Υπουργών”.
      Επί προεδρίας του ψηφίστηκαν οι περισσότεροι νόμοι, που μας έφεραν στη σημερινή αθλιότητα.
Νόμοι, που επέτρεπαν τις απευθείας αναθέσεις έργων στις εταιρείες των μετέπειτα δανειστών  μας.
Νόμοι, που επέτρεπαν στους μεγαλοκαναλάρχες να γίνουν εργολάβοι του δημοσίου.
Νόμοι, που εξέθρεψαν το φαινόμενο των άθλιων συναλλαγών μεταξύ των πολιτικών και Siemens, χωρίς να προβλέπεται τιμωρία.
      Εκπληκτικό είναι ακόμη, ότι  πρόσφατα, ο Αλέξης Παπαχελάς αποκάλυψε, πως πριν από χρόνια, όταν δεν ήταν διευθυντής της Καθημερινής, ο Κ. Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τον αναζήτησε, για να του διαβάσει (!) την επίσημη ομιλία του προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ (!). Αναρωτιέται δηλαδή κανείς, για την ικανότητα άσκησης του ύψιστου αξιώματός του τότε και κατ' ακολουθίαν για τη δυνατότητα να δίνει σήμερα συμβουλές, επικροτώντας την καταφανή συνταγματική εκτροπή στον τόπο μας...
      Επίσης, πόσο να μας πείσει η σοβαρότητα και η πολιτική οξυδέρκεια του κ. Στεφανόπουλου, όταν μας έρχεται στο μυαλό η πρωτοβουλία του να καλέσει, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τιμητικά στο Προεδρικό Μέγαρο  μία  Ελληνίδα μις Υφήλιος, για να τη συγχαρεί επειδή είχε κάνει το μεγάλο κατόρθωμα.......να γεννηθεί ωραία ;
      Ας μας επιτρέψει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του συστήσουμε αυτοκριτική. Εκτός των άλλων, έχει και σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στη χώρα.....   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου