Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στην Αρτέμιδα, το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα σε διάφορες φάσεις !



     
Στην αρχή υπήρχε ένα απλό, λευκό ξωκκλήσι, δίπλα στο κύμα, κτισμένο από τους Σπαταναίους το 1919 και αφιερωμένο στους αγίους Σπυρίδωνα και Παντελεήμονα:






Στη μορφή αυτή παρέμεινε μέχρι το 1995, που ανακαινίσθηκε και τότε πρόσθεσαν ένα μπετονένιο κιόσκι, κάτι σαν ....ημιϋπαίθριο και δύο μόνιμα μεγάφωνα στην κορφή: 


Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet Στην Αρτέμιδα, το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα


Μετά σκέφτηκαν, "ας του βάλουμε ακόμα λίγο χρωματάκι" και του έβαψαν την μπετονένια επέκταση και τις μπορντούρες στα παράθυρα,  θαλασσί - ουρανί : 




Μετά σκέφτηκαν πάλι: "Μήπως να αλλάζαμε το θαλασσί, σε κάτι σαν μπλέ -  ελεκτρίκ για να δείξει λίγο"; Και ιδού το αποτέλεσμα:



    Και τελικά το εκκλησάκι μας στις γιορτές του, είναι έτσι! Με τα μεγαφωνάκια του, με τις πολύχρωμες γιρλάντες,  σας θυμίζει τίποτα;  Θου Κύριε!


     Ας επιληφθούν επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι, η ναοδομία, οι αρχιτέκτονες του Δήμου, αλλά και η Μητρόπολη. Είναι απολύτως σίγουρο, ότι ο Επίσκοπος κ. Νικόλαος θα αντιληφθεί το πρόβλημα. Άλλωστε, έχει εκφρασθεί δημόσια για τη σημασία της  αισθητικής και της αρχιτεκτονικής των Ναών...

     Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια "ανακαίνιση", ούτε  με την αισθητική συνάδει, ούτε με τη μνήμη του τόπου αλλά ούτε και με την ιερότητα του χώρου.





ΥΓ. Υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως τα γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου(!) στην επίστρωση του εσωτερικού δαπέδου, το κενό ενός πρώην συντριβανιού στον περίβολό του κλπ...














4 σχόλια:

  1. Υπάρχει και συνέχεια: Πέρυσι που παρευρέθηκα εκεί σε ένα γάμο, είχαν προσθέσει στο εκκλησάκι και μια άθλια μπλέ τέντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα να δεις τι κανουν περιφραζουν το εκκλησακι και σε λιγο θα δειτε και το ονειρο του παπα που ειναι οπως μου το ειπε πριν χρονια και τον εκραξα...μου ειπε οτι θελει να κανει καντινα με ξαπλωστρες!! αν ειναι δυνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα να δεις τι κανουν περιφραζουν το εκκλησακι και σε λιγο θα δειτε και το ονειρο του παπα που ειναι οπως μου το ειπε πριν χρονια και τον εκραξα...μου ειπε οτι θελει να κανει καντινα με ξαπλωστρες!! αν ειναι δυνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί άλλο θα ακούσουμε πια σε τούτο τον τόπο! Υπάρχει ένας φορέας που ασχολείται με την παραλία Αρτέμιδας δηλαδή να μην γίνονται αυθαίρετες παρεμβάσεις, καταπατήσεις , παρανομίες κλπ. Φαίνεται πως κάτι κινείται επιτέλους, γιατί ο δήμος αδιαφορεί τελείως. Πρέπει να τα καταγγέλουμε αυτά, γιατί η παραλία ανήκει σε όλους μας!

      Εχω το μέιλ: MySpaArt@Gmail.com

      Το τηλέφωνό τους: 6977 261 622


      Διαγραφή