Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για τους Ολυμπιακούς του 2020

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ανακοίνωσε, ότι η χώρα δε μπορεί να αντέξει τα υπέρογκα έξοδα και αποσύρεται από τη διεκδίκηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
"Καταλήξαμε ομόφωνα στο συμπέρασμα, ότι θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά της κυβέρνησης, να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τους φόρους για να χρηματοδοτήσει το πρότζεκτ των Αγώνων στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα". Αυτή η κυβέρνηση ζήτησε σημαντικές θυσίες από τον λαό και δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να χαθούν τα προσδοκώμενα οφέλη από τις θυσίες αυτές»,   δήλωσε ο Μόντι.
Ακόμη πρόσθεσε: "Αυτή τη στιγμή, δεν πιστεύουμε ότι θα ήταν φρόνιμο να βάλουμε τη χώρα σε μια τέτοια διαδικασία και να ρισκάρουμε τα χρήματα του λαού".
Τα σχέδια για τη «Ρώμη 2020» υποστήριζαν, εκτός από το Δήμο της Ρώμης, η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων.
Στο «πλευρό» του Μόντι βρέθηκε ακόμη και ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Ανασυγκρότησης  Πάολο Φερέρο.
Αντίθετα ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων του Λάτσιο κ. Αουρέλιο Ρετζίνα, εξέφρασε τη διαφωνία του, χαρακτηρίζοντας τους Ολυμπιακούς «μεγάλη ευκαιρία».
Μεγάλη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο δεξιός και πρώην ακτιβιστής νεοφασίστας δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο.
       Όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ιταλίας, εκτός από την οικονομική κρίση, την απόφαση του Μόντι, επηρέασε και η αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων, στην Ολυμπιάδα της   Α θ ή ν α ς    τ ο   2 0 0 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου