Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης! Μάλιστα.




Ως πότε πια, θα βλέπουμε στη δημόσια ζωή τους ίδιους συνεχώς; Δεν είναι μόνο τα πολιτικά πρόσωπα, που περιέρχονται μονίμως υπουργικούς θώκους με μόνη "περγαμηνή" τις καταστροφικές τους  επιδόσεις (π.χ. Διαμαντοπούλου), τελευταίως υφιστάμεθα και την επιστημοσύνη κατ'  αποκλειστικότητα, των ίδιων και των ίδιων, ωσάν να λείπουν στη χώρα, αλλά και στη διασπορά επιφανείς επιστήμονες. 
       Στη χώρα μας έχουν αναλάβει αποκλειστική εργολαβία στα μεν θέματα ιστορίας ο  Β ε ρ έ μ η ς,  στα δε θέματα παιδείας, ο Μ π α μ π ι ν ι ώ τ η ς. Πέραν όμως της σκανδαλώδους εύνοιας των κρατούντων προς αυτούς και παρά το εξαιρετικά ολίγο ακαδημαϊκό βιογραφικό τους, πρόσφατα ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας από τα  Wikileaks (που οι ενεχόμενοι ούτε διέψευσαν, ούτε καν αναφέρθηκαν), τόσο κατάπτυστες ενέργειες, που σε άλλη χώρα, όποιος προέβαινε σ' αυτές, θα απαξιώνονταν οριστικά και θα έμπαινε για πάντα στο περιθώριο της δημόσιας ζωής... 
    Σύμφωνα λοιπόν με τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, λίγους μήνες πριν, ο Γ. Μπαμπινιώτης "ενημέρωνε" και ζητούσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς για την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Μεταξύ πολλών άλλων "ενημερώνει” για την υπερπολιτικοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας που αποτελεί συνέχεια της αντιδικτατορικής πάλης και προκαλεί αναστάτωση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα! Κάνει έντονες αναφορές στο άσυλο και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ συμφωνεί με την εκτίμηση, ότι η ανατροπή των συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των αντιδραστικών τομών. 
Τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύθηκαν από τα Wikileaks, εδώ:


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=59138






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου