Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ιταλία: Σύλληψη δικαστών και κατασχέσεις περιουσιών



Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 60 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και 16 δικαστές με φορολογικές αρμοδιότητες, εκτέλεσε η Οικονομική Αστυνομία στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο επιχείρησης – μαμούθ για την εξάρθρωση κυκλώματος της Καμόρα.
Η έρευνα αποκάλυψε μια «βιομηχανία» έκδοσης πλαστών δικαστικών αποφάσεων, στην περιοχή της Νάπολης, με τις οποίες μέλη της μαφίας κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν και να νομιμοποιούν τα παράνομα έσοδά τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δικαστές βρίσκονται υπό κράτηση, είτε στη φυλακή είτε κατ' οίκον. Αποκαλύφθηκε, ότι έναντι μεγάλων ανταλλαγμάτων, όχι μόνον ακύρωναν ποινές  για επιβολή φόρων,  αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, επέτρεψαν στους εμπλεκόμενους ακόμη και να συντάξουν οι ίδιοι τις ευνοϊκές αποφάσεις!!!
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται o μεγάλος ναπολιτάνικος επιχειρηματικός όμιλος  τροφίμων, ακινήτων, ξενοδοχείων και εμπορίας σιδήρου, Ragosta, μια από τις λεγόμενες επιχειρήσεις εθνικής σημασίας της Ιταλίας.
Οι έρευνες άρχισαν το 2008 και επεκτάθηκαν στο Βέλγιο, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο και, αργότερα, την Ελβετία, στις τράπεζες των οποίων κατέληγε το βρώμικο χρήμα.
Ηδη, η αστυνομία    κ α τ έ σ χ ε σ ε    π ε ρ ι ο υ σ ι α κ ά    σ τ ο ι χ ε ί α    ύψους 1 δισ. ευρώ.





Πηγή: directNEWS.gr

1 σχόλιο: