Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συζητείται η περίφραξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

 
     Η καθημερινή ολονέν αυξανόμενη απαξίωση του κέντρου της Αθήνας συνεχίζεται...Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για την τοποθέτηση φράχτη με κιγκλιδώματα, ύψους 2,30μ και μήκους 43μ, στην πρόσοψη του Αρχαιολογικού Μουσείου!
Σκοπός είναι, να προστατεύσει το μεγαλύτερο και πλουσιότερο Μουσείο μας από την παρανομία  των  ν α ρ κ ω τ ι κ ώ ν   και των β α ν δ α λ ι σ μ ώ ν, που επικρατεί στην περιοχή. Το πρόπυλο του Μουσείου - το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Ερνέστο Τσίλλερ, είναι πλέον στέκι αστέγων και εξαρτημένα από ουσίες άτομα έχουν μετατρέψει σε άβατο πνιγηρών οσμών την οδό Τοσίτσα...
Οι απόψεις των αρχαιολόγων διϊστανται. Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη επισήμανε, ότι «αν περιφράξουμε το Μουσείο αποκλείουμε την πλατεία από την πόλη και το τίμημα θα είναι μεγάλο», ενώ άλλα μέλη του ΚΑΣ μίλησαν για «κλουβί» και για «τείχος Βερολίνου».
«Δε βρίσκουμε άλλη εναλλακτική για να προστατέψουμε το Μουσείο» είπε η αρχιτέκτων κ. Δρούγκα, που υπογράφει τη μελέτη που κατατέθηκε στο ΚΑΣ. Η καλύτερη λύση θα ήταν, να υπάρχει ένα περιπολικό κάθε βράδυ στην είσοδο. Δε  θα πλησίαζε κανείς. Δυστυχώς όμως, οι εκκλήσεις μας δεν έχουν βρει ανταπόκριση».
Η απόφαση θα ληφθεί εντός 15 ημερών.






Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου