Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των τραπεζών στην Ισπανία

Χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν προχτές στους δρόμους της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, τυ Μπιλμπάο, της Σαραγόσας, της Σεβίλης και άλλων ισπανικών πόλεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «παραβιάσεις» των τραπεζών.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ψηλά τα χέρια, ληστεία!» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ισπανίας και άλλων τραπεζών στη Μαδρίτη. Το ίδιο σύνθημα ακουγόταν και στη Βαρκελώνη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, πήραν μέρος στις διαδηλώσεις για να καταγγείλουν τα «τοξικά προϊόντα», στα οποία τους συμβούλευσαν να επενδύσουν και εξαιτίας της κρίσης έχασαν τις οικονομίες τους.
Η Ένωση για την Προστασία των Καταθετών Τραπεζών και Ταμιευτηρίων καταγγέλλει τις «σοβαρές παραβιάσεις των τραπεζών», οι οποίες, όπως υποστηρίζει, μπόρεσαν να διαπραχθούν «χάρη σε μία πολιτική υπερπροστασίας του χρηματοοικονομικού τομέα» και ζητά τη μείωση των κατώτατων επιτοκίων που προβλέπονται για πολλά δάνεια και που αναγκάζουν τους δανειολήπτες να πληρώνουν τόκους μεγαλύτερους από αυτούς της σημερινής αγοράς. 


πηγή:NAFTEMPORIKI.GR
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου