Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξαφνική δωρεά 2 εκ. ευρώ στο Ίδρυμα K. Καραμανλή από εταιρία offshore!




      Kαι μέσα στο πέλαγος των προβλημάτων της χώρας, έρχονται στο φως κάποιες περίεργες ειδήσεις, όπως αυτή για εισροή πακτωλού χρημάτων στο ....Ίδρυμα K. Καραμανλή! Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε, ότι το Ίδρυμα δέχθηκε προ μηνών μία δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ, από εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει, ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά και αρνούμενο να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο.

      Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΔΟΕ έδωσε άμεσα εντολή να συνταχθεί πλήρης φάκελος, τον οποίο και θα αποστείλει εντός των ημερών στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει για την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης. Ο  πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος αντιεισαγγελέας κ. Νικολούδης και ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνης, ήδη  ερευνούν τη σχετική δωρεά και στόχος θα είναι και η τράπεζα  που δέχθηκε το περίεργο έμβασμα και δεν ενημέρωσε αμέσως (ως όφειλε με βάση το Ν. 3691/2008) την Επιτροπή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά τα δημοσιεύματα, εμφανίστηκε κάποιος Αθανάσιος Λουκόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει, ότι έχει δημιουργήσει αγαθοεργές fund, καθώς και ότι προχώρησε στη δωρεά εκτιμώντας διαχρονικά το έργο του Ιδρύματος Καραμανλή....

      Θα περιμένουμε την έρευνα, πάνω σε αυτή την ιδιαιτέρως θολή ιστορία, που δεν πείθει μέχρι στιγμής κανέναν....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου