Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ενόψει των εκλογών στις 6/5/12, νέα προκλητική παρέμβαση της Λαγκάρντ




Αποτέλεσμα εικόνας για christine lagarde       Μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις γερμανών πολιτικών, όπως του Σόιμπλε και άλλων, φαίνεται πως τη σκυτάλη πήρε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ. Η κα Λαγκάρντ αν και είναι κάτοχος κλασσικής παιδείας  και γνωρίζει τα "Ηθικά Νικομάχεια" του Αριστοτέλη απέξω, όμως σήμερα φαίνεται πως έχει λησμονήσει τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, ως υψηλή εκπρόσωπος  διεθνών κέντρων αποφάσεων.

Έτσι για    δ ε ύ τ ε ρ η   φορά μέσα σε λίγες μέρες πέραν πάσης δεοντολογίας και πολιτικής ηθικής, παρενέβη ανοίκεια  και εξέφρασε την προτίμηση της για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών!

Σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. " Αυτό είναι επίσης ένα θετικό.  Και πρέπει να πω ότι έχω συνεργαστεί με τον Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται ξεκάθαρα σε αυτή την σελίδα και χειροκροτώ τις προσπάθειες του",  υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

      Πριν από λίγες μέρες η Κριστίν Λαγκάρντ με συνέντευξη της στο κανάλι CBS είχε πάλι παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας και είχε διαχωρίσει τα ελληνικά κόμματα σε υπεύθυνα και περιθωριακά! 

Για τις δηλώσεις  της Κριστίν Λαγκαρντ διαμαρτυρήθηκε η  πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κυρία Λαγκάρντ ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Έκανε υποδείξεις στον ελληνικό λαό για το ποια κόμματα θα πρέπει να ψηφιστούν ».

Άλλη αντίδραση από τα ελληνικά κόμματα δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Άλλωστε τώρα ασχολούνται με μεταγραφές σοβαρών υποψηφίων για  τις εκλογές , όπως....της  Άριας Αγάτσα, του Τάσου Μητρόπουλου , της Βάνας Μπάρμπα και άλλων!

      





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου