Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ποιά κόμματα, ενόψει των εκλογών - Μια υποκειμενική θεώρηση ...(Mέρος Γ')


                                       

 

   

                          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

 


       Πρόκειται για πολιτικό σχηματισμό του συντηρητικού χώρου, που  έχει διακηρύξει τελείως ξεκάθαρα την αντίθεση στη πολιτική των μνημονίων και την ανάγκη κάθαρσης της πολιτικής ζωής από τα σκάνδαλα. Στο κόμμα συμμετέχουν κυρίως πρώην στελέχη της Ν.Δ. που έχουν διαφοροποιηθεί, άλλα πρόσωπα του δεξιού χώρου, επίσης είναι συνεργαζόμενα και στελέχη  του "Άρματος Πολιτών" υπό τον Γιάννη Δημαρά. Αν και κάποιοι θεωρούν , ότι πιθανόν να αποτελέσει "ανάχωμα" του συστήματος, εν τούτοις είναι από τα πλέον ξεκάθαρα κόμματα στα θέματα του μνημονίου και της τιμωρίας των υπευθύνων πολιτικών για οικονομικά αδικήματα.

Ο αρχηγός του Πάνος Καμμένος, ενόσω ήταν ακόμα βουλευτής της Ν.Δ.  υπήρξε σταθερά καταγγελτικός στο θέμα των σκανδάλων με συνεχείς δημοσιοποιήσεις των  σχετικών στοιχείων. Έχει διαπιστωθεί, ότι τα μεγάλα ΜΜΕ, αποφεύγουν συστηματικά να τον προβάλλουν.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό επίσης, το ενωτικό κάλεσμα για μετεκλογική συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων και με συγκεκριμένη μάλιστα αναφορά και στον ΣΥΡΙΖΑ..


                                 
                              ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 




      Ιδρύθηκε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Αν και αρχικά εμφανίσθηκε ως ένα "διαφοροποιημένο"  ΠΑΣΟΚ, στην πορεία φάνηκε, ότι έχει επιλεγεί πορεία σε άλλη βάση. 

Η Λ. Κατσέλη, διαφωνούσε σε πολλά και ενόσω ήταν υπουργός σχετικά με τα μέτρα του μνημονίου, τα οποία διακηρύσσει μετά λόγου γνώσεως, ως άκρως αναποτελεσματικά.

Όντας η ίδια πολλές φορές υπουργός και καθηγήτρια Οικονομικών (είναι και σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γεράσιμου Αρσένη), θεωρεί μεν το α'  μνημόνιο αναγκαίο, λόγω των συνθηκών, απορρίπτει όμως κατηγορηματικά την μετέπειτα πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου δηλαδή το β' μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα που πνίγουν τους πολίτες και την αγορά...

Έχει ενδιαφέρον να πούμε, ότι είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο από τους πολιτικούς, που αναφέρεται με σοβαρότητα, αλλά ξεκάθαρα και με επιστημονικά στοιχεία, στην επερχόμενη διάλυση της οικονομικής ζωής του τόπου και περιγράφει στο λόγο της με τα μελανώτερα χρώματα την πλήρη ένδεια των πολιτών για τα επόμενα χρόνια και την αναμενόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Έχει σχεδόν αποκλεισθεί από τα ΜΜΕ....

 

 

                                                ΔΗ.ΣΥ

 



Αν και είναι κόμμα συνεπές στη μνημονιακή γραμμή, δε φαίνεται να έχει πείσει το εκλογικό σώμα, λόγω της σταθερής σχέσης του με το κεφάλαιο και του "βεβαρημένου παρελθόντος" της αρχηγού του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εμπλοκής στο σκάνδαλο SIEMENS.

Για τους πολίτες, φαίνεται πως η Ντόρα Μπακογιάννη,ενσαρκώνει το απωθητικό πρόσωπο της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής...

Έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση επίσης, η σκανδαλώδης, καθημερινή σχεδόν παρουσία της στα μεγάλα κανάλια! 



                                   Χ Ρ Υ Σ Η     Α Υ Γ Η



Στη χώρα του Διστόμου και των Καλαβρύτων!

       Πρόκειται για φιλοναζιστική, φασιστική οργάνωση, που μετεξελίχθηκε σε κόμμα. Είναι απορίας άξιον, πως έχει επιτραπεί να λειτουργεί και να παίρνει μέρος στις εκλογές, με σήμα, που προκαλεί συνειρμούς, λόγω σχήματος και χρωμάτων, με τη σβάστικα  και με αναφορά σε διάκριση των Ελλήνων λόγω φυλετικής καταγωγής! 

        Αναμφισβήτητα εδώ,  εγκαλείται η δικαστική εξουσία, τα θεσμοθετημένα όργανα της οποίας ήσαν αρμόδια για τον έλεγχο. 

 Η δημόσια παρουσία της ομάδας αυτής, απεικονίζεται συνήθως με νεαρούς μαυροντυμένους, με ξυρισμένο κεφάλι,  ναζιστικούς χαιρετισμούς και  πολλά περιστατικά βίας. 

Δημοσιεύματα κατά καιρούς την κατηγορούν, για διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες, με τις δυνάμεις καταστολής του κράτους και ότι αποτελεί τον κορμό των "κουκουλοφόρων" στις διαδηλώσεις.

 Ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι δημοσίως υμνητής του Χίτλερ (http://athensmag.blogspot.com/2012/04/blog-post_3187.html)  και ενώ βάλλει κατά των μεταναστών, προ ημερών αποκαλύφθηκε στον τύπο, το τραγελαφικό,  να  απασχολούνται αλλοδαποί  σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του!

Πάντως, εξαιτίας του ολονέν διογκωμένου μεταναστευτικού προβλήματος και της ανασφάλειας , οι νεοναζί, βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε ικανό αριθμό απελπισμένων πολιτών , κυρίως (του φρικτά υποβαθμισμένου) κέντρου της Αθήνας , ώστε θεωρείται πλέον άνετη η είσοδός τους στη Βουλή...

 

 

                                                                   (Συνεχίζεται , το Δ' Μέρος)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου