Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Tίτλοι τέλους για το παραδικαστικό.....




      Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, το λεγόμενο παραδικαστικό, έκλεισε προχθές και πλέον όλοι οι Έλληνες είμαστε ήσυχοι, αφού η Δικαιοσύνη στη χώρα μας έχει αποκαθαρθεί και θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έκρινε αθώο, το γνωστό τοις πάσι  δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος πλέον αποδόθηκε στην κοινωνία άσπιλος και αμόλυντος, για να λαμπρύνει εκ νέου τα έδρανα των υπερασπιστών του δικαίου.

Του είχε επιβληθεί πρωτόδικη ποινή έξι ετών με αναστολή, για τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ίδιο αδίκημα.

Παράλληλα, έκρινε ένοχο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη μόνο για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή. Σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών για το κακούργημα της απάτης, αλλά και για την κατηγορία του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος. Ωστόσο η απάτη, με νέο νόμο, έγινε πλημμέλημα (!), το οποίο έχει πλέον παραγραφεί.

Επίσης αθώος κρίθηκε ο δικηγόρος Νίκος Εμμανουηλίδης, που κατηγορούνταν για ηθική κατηγορία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και η πρωτοδίκης Παναγιώτα Τσέβη

Τέλος, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε η πρώην δικαστής Παναγιώτα Τσέκου

       Οι έρευνες για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος στη δικαιοσύνη, που σύμφωνα με καταγγελίες εξέδιδε έναντι αμοιβής ευνοϊκές αποφάσεις, είχαν ξεκινήσει το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου