Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εκπληκτική πολιτική δήλωση του Φερνάντο Αλόνσο για τις χώρες του Νότου





        O θριαμβευτής μετα την επική νίκη του στο γερμανικό Γκραν- Πρι της Formula 1, Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο, πριν ακόμα κατέβη από το  βάθρο στο Χοκενχάιμ, δε δίστασε να πετάξει τα βέλη του για την πολιτική της Γερμανίας απέναντι στις χώρες του Νότου, δίπλα στον αντίπαλό του Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, δηλώνοντας: "Δε ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια, στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα, να νικά στη Γερμανία, είναι κάτι πολύ καλό!".  Όσο για τον Έλληνα σχεδιαστή, δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Τομπάζη, επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari!

 

 

                      Ποιός είναι ο Έλληνας σχεδιαστής της Ferrari 

 

        

Ο Νικόλας Τομπάζης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και είναι γιος του σημαντικού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Όμως, ο στατικός χαρακτήρας των κτηρίων δεν τον συνάρπαζε τόσο, όσο η ταχύτητα των αυτοκινήτων ή των αεροπλάνων. Όταν τελείωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο του Ψυχικού, σπούδασε Μηχανολογία στο Trinity του Cambridge και στη συνέχεια Αεροναυπηγική στο Imperial College του Λονδίνου.

Το όνειρό του έγινε πολύ γρήγορα πραγματικότητα. Το 1992 κατάφερε να προσληφθεί  σε μια ομάδα της Formula 1. Ξεκίνησε ως αεροδυναμιστής στην Benetton και από το 1993 ως το 1995 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής της ομάδας. Αντικείμενό του δηλαδή, ήταν να σχεδιάζει ένα μονοθέσιο, που με βάση τα υλικά που είχε στην διάθεσή του, τον κινητήρα που χρησιμοποιούσε και τους περιορισμούς από τους κανονισμούς του αθλήματος, θα μπορούσε να αποδώσει το μέγιστο με τις μικρότερες τριβές. 

Το 1997 πήγε στην Ferrari και μέσα σε ένα χρόνο ανέλαβε  επικεφαλής του τμήματος. Έμεινε ως το 2004 όταν και μετακόμισε στην Αγγλία, για να αναλάβει τον ίδιο ρόλο στην McLaren. Όμως το 2006, επέστρεψε και πάλι στη Ferrari και μάλιστα ως αρχισχεδιαστής, αυτήν τη φορά.

Πλέον, τα μονοθέσια με τα οποία αγωνίζεται η ιταλική ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1 τα τελευταία επτά χρόνια, είναι δικές του δημιουργίες. «Τα πάντα εκτός από τη μηχανή!», σπεύδει, βέβαια, να συμπληρώσει ο ίδιος, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. 







Πηγή: NDTVSPORTS, newsbomb.gr 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου