Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ξαφνική επίσκεψη...Μπίλ Κλίντον!


Κλίντον: Πιστεύω ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε



   

      Ο πρώην πλανητάρχης πραγματοποίησε  επίσκεψη, που εντελώς ακατανόητα είχε το χαρακτήρα επίσημης επίσκεψης, ενώ ούτε στη χώρα του, ούτε στη διεθνή σκηνή έχει πλέον θεσμικό ρόλο.  

Παρ' όλα αυτά, συμμετείχε στο Μέγαρο Μαξίμου σε ευρεία σύσκεψη (!),  με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των μελών της  κυβέρνησης Δημ. Αβραμόπουλου, Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη, παρόντων ελληνοαμεικανών, όπως ο πρόεδρος της Dow Chemical Άντριου Λιβέρης και ο δικηγόρος Τζωρτζ Στάμας και του γνωστού  επιχειρηματία Γιώργου Δαυίδ, του επικεφαλής της 3Ε...

Προηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας περίπου 45 λεπτών με τον κ. Σαμαρά, με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την εξεύρεση λύσεων.

Ο πρώην πλανητάρχης ήταν προσκεκλημένος της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία», με στόχο να βοηθήσει τόσο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Η προσπάθεια επικεντρώνεται σε νευραλγικούς τομείς όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, η Δικαιοσύνη και η Παιδεία...

Είναι αξιοσημείωτο, ότι προηγουμένως ο Μπιλ Κλίντον πέρασε από Κύπρο, όπου μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Μετά την Ελλάδα μεταβαίνει στη Μ. Βρεττανία, όπου και εκεί θα μιλήσει  πάλι σε έλληνες (!) ομογενείς και επιχειρηματίες, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή: Καθημερινή, zeidoron

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου