Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Wikileaks: Διετέλεσαν έμμισθοι της ΚΥΠ, Ν. Μιχαλολιάκος, Κ. Πλεύρης;




 

 

 

 


     


     

            

     

          Ανέκαθεν αναρωτιόμασταν, αν το κύκλωμα που στοιχειώνει ακόμα την Ελλάδα, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά  τα  συγκοινωνούντα δοχεία της επίσημης εξουσίας με ακραίους χώρους, τρομοκρατικές οργανώσεις, τυφλά χτυπήματα και κουκουλοφόρους. Αυτή η άποψη έχει μεν παγιωθεί στη συνείδηση πολλών, αλλά συγχρόνως,  τα έγγραφα που κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα είναι εκ φύσεως εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθούν απόλυτα. Άλλωστε, ποιά μυστική υπηρεσία θα αποκάλυπτε τους πράκτορές της;


          Πρόσφατα, τα  Wikileaks επανέφεραν στη δημοσιότητα ένα έγγραφο της Κ.Υ.Π. (σημερινής Ε.Υ.Π.) του 1981, που ανέφερε, ότι Νίκος Μιχαλολιάκος, Κωσταντίνος Πλεύρης και Πολύδωρος Δάκογλου, ήσαν μεταξύ αυτών που μισθοδοτούνταν την περίοδο ‘80-‘82 ως συνεργάτες της, για αδιευκρίνιστες υπηρεσίες. 

          Το  έγγραφο αυτό, αν και  δεν έχει απορριφθεί επισήμως  από την ΚΥΠ,   κρίθηκε πλαστό στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη  λόγω ανυπαρξίας του ονόματος του υπογράφοντος ταγματάρχη.

    Η δικαιοσύνη ουδέποτε όμως εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και ούτε διατάχθηκε έλεγχος των πρακτικών και των αρχείων της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές.

    Η απόφαση αφορά μόνο την πλαστότητα του εγγράφου και όχι το αν οι αναφερόμενοι σ' αυτό, ήταν ή όχι  έμμισθοι της ΚΥΠ.

          

                                           Mισθοί  μαμμούθ !

     

          Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ο νυν  επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος ελάμβανε μηνιαίο μισθό 120.000 δρχ. και ο Κων/νος Πλεύρης 200.000 δρχ.,  όταν ο μέσος μισθός -τότε- κυμαινόταν μεταξύ 12-15.000 δρχ! 

    Επίσης, μισθοδοτούνταν με 92.000 δρχ. κι ο πρόεδρος της ΕΝΕΚ (εθνικιστική νεοναζιστική οργάνωση) και εν συνεχεία, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Πολύδωρος Δάκογλου, κι ο προσφάτως καταδικασθείς για υποθέσεις εκβιασμών  εκδότης-ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, με μισθό 180.000 δρχ.!

     


    Ο σχετικός σύνδεσμος από τα wikileaks:

    http://wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981

     


     


    Πηγή: Sofokleousin.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου