Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο μέχρι πρότινος διοικητής της Αγροτικής, μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού 8 εκ ευρώ!

  

     Ο Θεόδωρος Πανταλάκης, επικεφαλής  μέχρι πρότινος της Αγροτικής Τράπεζας,  αν και δήλωνε επανειλημμένως,  ότι δε κινδυνεύουν οι καταθέσεις, ο ίδιος προτίμησε να μεταφέρει σε τράπεζα του ...εξωτερικού, τα χρήματα τα δικά του και της οικογενείας του, συνολικού ύψους 8 εκ. ευρώ!

Μάλιστα, έσπευσε να δηλώσει, ότι είναι νόμιμη η προέλευση των χρημάτων αυτών, παρακάμπτοντας τελείως την ηθική και δεοντολογική πλευρά του θέματος, με τη γνωστή πλέον  δικαιολογία, ότι πρόκειται να προβεί σε αγορές στο εξωτερικό (ακριβώς την ίδια δικαιολογία, που είχε πρόσφατα προβάλλει για τον ίδιο λόγο και ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη)...

Ωσάν να μην έφταναν αυτά, λίγο μετά  την ενέργειά του αυτή, σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της ΑΤΕ, ζητούσε να εργαστούν  για τη διατήρηση των καταθέσεων των πελατών της τράπεζας!!!

 

                                               Τα ξένα ΜΜΕ

 

       Το θέμα απασχόλησε και μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με τα πιο καυστικά σχόλια να προέρχονται από τους «Financial Times» του Λονδίνου. 

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι η μεταφορά χρημάτων προς το εξωτερικό είναι μια πρακτική συνηθισμένη για τους πλούσιους Ελληνες, από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση. Τονίζει δε, ότι  ακόμα και νόμιμη, η πρακτική αυτή μπορεί, ωστόσο, να μην είναι και πολύ «ηθική», απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, όταν προέρχεται από την οικονομική ελίτ. 

Η εφημερίδα αφήνει επίσης να εννοηθεί, ότι ενδεχομένως η αποκάλυψη για την κίνηση Πανταλάκη να σχετίζεται και με το ότι ο ίδιος αντιτάχθηκε στην κυβερνητική απόφαση να ιδιωτικοποιηθεί η Αγροτική Τράπεζα. Αλλωστε, υπενθυμίζει ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν απαίτηση της τρόικας και ότι έχει συναντήσει πολύ μεγάλη κριτική από την ελληνική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ, που την χαρακτήρισε «μεγάλη ληστεία».

 

                                                   Κυρώσεις;

 

        Όμως ο απλός πολίτης αναρωτιέται, αν θα μείνει  χωρίς συνέπειες η συμπεριφορά του κυρίου αυτού, αφού η ΑΤΕ δεν ήταν καν μια ιδιωτική τράπεζα. Θα όφειλαν δε  τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας και η Δικαιοσύνη να ασχοληθούν, όχι μόνο με τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων, αλλά και με το ενδεχόμενο, η ενέργεια της μεταφοράς  χρημάτων του  επικεφαλής μιας  κρατικής τράπεζας, που συγχρόνως εκόπτετο δημοσίως για την ασφάλεια των καταθέσεων στην τράπεζά του, να συνιστά επίσης παραβατική συμπεριφορά, πέραν της ηθικής παραμέτρου...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου