Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ελληνικά μετάλλια στην Ολυμπιάδα της Αστροφυσικής




      Μεγάλες επιτυχίες γα την Ελλάδα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής για μαθητές που έγινε αυτό το μήνα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. 

Η ελληνική αποστολή απέσπασε ένα  ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες. Ειδικώτερα:

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Μάνος Βουρλιώτης από το 26ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, ο οποίος είχε κατακτήσει το  χάλκινο μετάλλιο στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Κρινιώ Μαρούδα από τα Λύκειο Λεχαινών Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα.

Εύφημο μνεία απέσπασαν ο Πάρης Τζιτζιμπάσης από το Γενικό Λύκειο Δοξάτου Δράμας και ο Θέμης Πράπας από το 2ο Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής συμμετείχαν 140 μαθητές από 28 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της  Ν. Αμερικής. 

 

            Μεγάλες διακρίσεις φέτος στα Μαθηματικά και στη Φιλοσοφία !

      

      Η επιτυχία έρχεται να προστεθεί στις πολύ καλές επιδόσεις, που έχουν σημειώσει  φέτος οι ελληνικές συμμετοχές στις μαθηματικές Ολυμπιάδες:

Μόλις τον Ιούλιο η Ελλάδα μέτρησε 2 χρυσά, 1 αργυρό, 1 χάλκινο μετάλλιο και 1 εύφημη μνεία στη βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  στην Αττάλεια,  1 χρυσό, 1 αργυρό, 3 χάλκινα και μία εύφημο μνεία στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα  στην Αργεντινή!

Επίσης φέτος πήραμε και το αργυρό βραβείο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στο Όσλο!

 

Σχετικά:

 

http://attikanet.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

 

http://attikanet.blogspot.gr/2012/07/53.html

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου