Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Independent: Ο Σαμαράς, "ζητιάνος" της Ευρώπης





      Με τον ειρωνικό τίτλο «Ο Ελληνας ασθενής επιστρέφει ζητώντας κι άλλα χρήματα», που παραπέμπει στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του Αντ. Σαμαρά, η βρετανική Independent σχολιάζει με προσβλητικά δηκτικό τρόπο την ευρωπαϊκή εξόρμηση του Ελληνα πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει για επαιτεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος, αφού περιγράφει τα ποσά της βοήθειας που έχει λάβει μέχρι τώρα η Ελλάδα, διερωτάται: «Γιατί λοιπόν μετά από όλη αυτή τη βοήθεια, η Ελλάδα βγήκε πάλι με το δίσκο στην Ευρώπη;».

Η απάντηση που δίνει η εφημερίδα είναι, ότι λόγω των εκλογών καθυστέρησαν οι  οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ότι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων είναι απογοητευτικά  και κυρίως, ότι η ελληνική οικονομία παραμένει βαλτωμένη σε άγρια ύφεση εδώ και 5 χρόνια.

Ως προς το αν θα πάρει η Ελλάδα περισσότερο χρόνο και πρόσθετη βοήθεια για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, αυτό η Indepentent θεωρεί, ότι  θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη γερμανική πολιτική....

 

                                     Ανήγγειλε πώληση νησιών;

 

      Επίσης η Monde, στην οποία έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός, σχολιάζει, πως ο κ. Σαμαράς «σχεδιάζει την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και είναι πρόθυμος να πωλήσει τις ακατοίκητες νησίδες».

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε στο δημοσιογράφο Alain Salles, ότι "δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δε χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή".

Για πρόθεση πώλησης νησιών, κατηγόρησε και η αξιωματική αντιπολίτευση τον κ. Σαμαρά. 

 

      Πάντως, πρόκειται για δήλωση, που βρίθει και  από ανακρίβειες και από πρόχειρες δικαιολογίες,  α π α ρ ά δ ε κ τ ε ς   για πρωθυπουργό. Είναι εμφανές, ότι διστάζει να αναφερθεί με ευθύτητα στα σχεδιαζόμενα, χωρίς βέβαια να τα διαψεύδει...



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου