Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρτυ 16χρονης στην Ολλανδία με χιλιάδες προσκεκλημένους ...κατά λάθος! Επεισόδια



  Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και νεαρών ξέσπασαν στην κωμόπολη του Χάρεν της βόρειας Ολλανδίας, εξαιτίας ενός πάρτυ γενεθλίων.

Εξι άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 3 σοβαρά ενώ έγιναν πάνω απο 20 συλλήψεις. Πολλά μαγαζιά υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και πολλά φανάρια στους δρόμους της πόλης καταστράφηκαν, προτού η αστυνομία καταφέρειν να θέσει υπό έλεγχο ένα βίαιο πλήθος των νεαρών.

       Όλα ξεκίνησαν, όταν  μια 16χρονη  προσκάλεσε μέσω Facebook  λίγους φίλους για τα γενέθλια.  Ωστόσο, επειδή ξέχασε να διευκρινίσει ότι ήταν μια "κλειστή" πρόσκληση, την έλαβαν περισσότεροι από 30.000 άτομα και από αυτούς  περίπου 3.000 ως 5.000 (!) πήγαν στην πόλη των 18.000 κατοίκων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ορισμένοι φορούσαν μπλουζάκια στα οποία αναγραφόταν «Project X Haren», παραπέμποντας στην αμερικανική ταινία «Project X» που αφηγείται το πάρτι που οργανώνουν τρεις έφηβοι και το οποίο τελικά ...παρεκτρέπεται.

     Η Ολλανδική αστυνομία είχε τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για πάνω από μία εβδομάδα. Αρχικά ο Δήμος του Χάρεν, εκτός από τα έκτακτα μέτρα και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να μετατρέψει το πάρτυ γενεθλίων της 16χρονης σε γιορτή για όλη την πόλη, αλλά προφανώς η κατάσταση ξέφυγε...

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου