Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στον κήπο του Μεγάρου δύο βραδιές, 28 και 29/9, αφιερωμένες στο Μάνο Χατζιδάκη




 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

 

 

 

 

 

Παρασκευή 28/9, στις 9 μ.μ.  "Ο Μάνος Χατζηδάκης συναντά τη τζαζ"



      Ο Δημήτρης Καλαντζής με το Κουϊντέτο του θα επαναλάβει τη συναυλία που έκλεισε θριαμβευτικά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μεγάρου στον κήπο του, μια τζαζ βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκη.

Η επιλογή των μελωδιών προέρχεται από μουσικές και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη από τον κινηματογράφο (Πόλη μαγική, Θάλασσα πλατιά, Μια Παναγιά, Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων) και το θέατρο και από κύκλους  τραγουδιών (Πέρα στο θολό ποτάμι, Η μπαλάντα του οδοιπόρου, Dedication, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Street song). Πρόκειται για τραγούδια πολυτραγουδισμένα και κοσμαγάπητα που θα ακούσουμε στη «γλώσσα της τζαζ».



                                   

   Σάββατο 29/9 στις Σεπτεμβρίου 9 μ.μ. "Νυχτερινές εξομολογήσεις"

 


       Ο Μίλτος Λογιάδης ως πιανίστας, συνοδευόμενος από τον ακορντεονίστα Χρήστο Ζερμπίνο, θα ερμηνεύσουν και άλλα κορυφαία τραγούδια του συνθέτη (Βαλς των χαμένων ονείρων, Με την Ελλάδα καραβοκύρη, Το τριαντάφυλλο,  Στου Διγενή τα κάστρα   Τριαντάφυλλο στο στήθος, Ναύτη γεροναύτη), μαζί με κινηματογραφικές-θεατρικές συνθέσεις των Τσάπλιν, Πιατσόλα, Μπακάλοφ, Σοστακόβιτς αλλά και Ζερμπίνου  με τρόπο που εστιάζει στην ουσία, αλλά και τον μελωδικό παλμό των πρωτότυπων έργων.

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου