Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η μαντίλα επέστρεψε στην αιγυπτιακή τηλεόραση




                     Η μαντίλα επέστρεψε στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου



      Η παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα επέστρεψε χθες το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, μετα από πολλές δεκαετίες απαγορεύσεων.

Η παρουσιάστρια Φατμά Ναμπίλ παρουσίασε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης έχοντας καλυμμένο το κεφάλι και το λαιμό της με ένα μαντίλι χρώματος ώχρα και σκούρα ρούχα.

      Η μαντίλα ήταν απαγορευμένη επί δεκαετίες, από το κοσμικό καθεστώς του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όμως μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι είχαμε μια αλλαγή συσχετισμών υπέρ των ισλαμικών δυνάμεων. 

«Επιτέλους η επανάσταση έφτασε στα αιγυπτιακά ΜΜΕ», δήλωσε η νεαρή παρουσιάστρια στην εφημερίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων, μέλος των οποίων είναι και ο Μόρσι. 

      Μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ, όλο και περισσότερες έφηβες φορούν μαντίλες και νικάμπ, ωστόσο πολλοί ακτιβιστές ανησυχούν για την αυξανόμενη επίδραση του Ισλάμ στην Αίγυπτο.

Πολλοί πολίτες καταγγέλλουν ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης.

 

 

 

Πηγή:tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου