Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο, η μάχη της παραλίας στην Αρτέμιδα





      Αύριο Πέμπτη 6/9 στις 8 το βράδυ, εισάγονται στο τοπικό συμβούλιο επί της Λεωφόρου Βραυρώνος, 5η στάση,  πέντε υποθέσεις  αδειών μουσικής , που αφορούν κυρίως τα πιο θορυβώδη νυχτερινά κέντρα  και μάλιστα για τριετή έως   α ό ρ ι σ τ η   διάρκεια !!!

Η αγανάκτηση στην Αρτέμιδα, έχει φτάσει στο maximum. Είναι φανερό,  ότι τεκταίνεται  σχέδιο άλωσης της πανέμορφης παραλίας "μια κι έξω".... 

Το πρωτοφανές να στρέφεται ο Δήμος κατά της  πόλης που διοικεί, ίσως οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις. 

                           

           Συνεχής υποβάθμιση και απαξίωση - Το χειρότερο καλοκαίρι

                                 

      Διότι αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Αρτέμιδος είναι απίστευτο. Η δημοτική αρχή αλλά και τμήμα της αντιπολίτευσης αντί να προστατεύσουν την απίθανη παραλία, ασκούν πολιτική που οδηγεί στην απόλυτη άλωσή της, από τους κερδοσκόπους των νυχτερινών κέντρων....

Στην πόλη έχει ξεσπάσει τεράστιος σάλος.... Όλο το καλοκαίρι η Βραυρώνα, το κέντρο και ο Άγιος Νικόλαος υπέφεραν από απίστευτη ηχορύπανση εξαιτίας των παραλιακών μαγαζιών, αλλά και από τις "συναυλίες" των συλλόγων στο γήπεδο.

Με τις ευλογίες των οργάνων του Δήμου δίνονταν αφειδώς άδειες για μουσική, για  μέσα και για  έξω, με αποτέλεσμα να σείεται όλο το 24ωρο η πόλη από τα θηριώδη ηχεία των κάθε λογής beach bar.....

      Επι πλέον καμμιά μέριμνα για τις καταπατήσεις στην αμμουδιά, τις παράνομες διαμορφώσεις και επεκτάσεις ακόμα και πάνω σε αρχαιολογικές περιοχές. Ακόμα και ρίψη πυροτεχνημάτων πάνω από τα πρόσφατα ευρήματα του Ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος, κατάγγειλαν κάτοικοι!

              

                             

                              

                             

                          Υδροβιότοπος και  Caretα - Careta

 

       Η πόλη  είχε την τύχη να την επισκεφθεί πρόσφατα και η χελώνα Careta-Careta, στην παραλία του υδροβιότοπου της Αλυκής!  Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει η φωλιά, με τόση φωτορύπανση και ηχορύπανση.... 

 

 

       Δημοτική Αρχή και τμήμα της Αντιπολίτευσης κατά των κατοίκων!


      Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής θα παραμείνει κακοφημισμένη και απαξιωμένη, αφού συμβαίνει το   π ρ ω τ ο φ α ν έ ς,   οι δημοτικοί άρχοντες με την ακολουθούμενη πολιτική, να ποδοπατούν αναίσχυντα την ποιότητα ζωής της πόλης, ενισχύοντας έτσι τις ανομίες 5-10 κερδοσκόπων της νύχτας, αφού:

 

- είναι παντελώς ανίκανοι να ελέγξουν την καθημερινή καταπάτηση της αμμουδιάς με παράνομες κατασκευές

 

-τα κουφάρια παλαιών μαγαζιών παραμένουν για χρόνια ασχημίζοντας την παραλία και με κίνδυνο ατυχημάτων

 

-υπάρχει πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη των σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων, χωρίς καμμία σκέψη να αναδειχθούν

 

-η παραλία παραμένει ρυπαρή και επιπλέον δεν ενδιαφέρονται να ελέγξουν την ύπαρξη αγωγών βοθρολυμάτων από τα παραλιακά κέντρα στη θάλασσα!  

 

-δίνουν θρασύτατα    ά δ ε ι ε ς    μ ο υ σ ι κ ή ς,   αν και η ηχορύπανση διαλύει καθημερινά τη ζωή των κατοίκων και υποβαθμίζει την πόλη, σε σημείο που πρώην προνομιακές περιοχές έχουν απωλέσει πλέον την αξία τους, όπως είναι αναμενόμενο

 

                                   



8 σχόλια:

  1. Να ξέρατε και πόσοι από το Δήμο νομιμοποιούν με τον τρόπο τους αυτά τα μαγαζιά, συχνάζοντας εκεί... Τελευταία ένα απ' αυτά που τραντάζει όλη τη Λούτσα με τα ντάπα-ντούπα, έκανε, τί νομίζετε; Καλλιστεία! Ναι καλλιστεία, με παρόντες και δημοτικούς άρχοντες!
    Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη παρακμή...
    (Κάποιοι παλιοί ντόπιοι, μου είπαν ότι θυμόντουσαν τα καλλιστεία του Αντωνάτου, ......τη δεκαετία του '60!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εμας που ζούμε κοντά στα παραλιακά μπαρ του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος η κατάσταση είναι τραγική. Τα μπαρ αυτά είναι παράνομα με καταχρηστικές άδειες που δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προυποθέσεις σε καμία περίπτωση. Έχουν όλα μετατραπεί σε κλαμπ, με εκκωφαντική ηλεκτρονική μουσική σε υπαίθριο χώρο χωρίς ίχνος ηχομόνωσης ή ειδικής μελέτης όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Είναι όλα αυτά τα μπαρ δίπλα στα σπίτια, παρόλο που ο νόμος ορίζει 300 μέτρα απόσταση από οικιστική περιοχή. Στα οικόπεδα που έχουν ανεγερθεί αυτές οι "επιχειρήσεις" δεν επιτρέπεται καν να διαστηριοποιούνται επιχειρήσεις "υγιειονομικού ενδιαφέροντος" δηλαδή beach bars. O νόμος ακόμα ορίζει τα 80db ως μέγιστη ηχητική στάθμη και εδώ φυσικά γελάμε δυνατά, αφού όλα αυτά τα μπαρ διαθέτουν τεράστια ηχεία και ενισχυτές που ξεκουφαίνουν τα μεσημέρια και τις νύχτες όχι μόνο τον Άγιο Νικόλαο, αλλά και τη γειτονική Λούτσα!!! Φυσικά δε συζητάμε για τήρηση ωραρίων κοινής ησυχίας. Αστεία πράγματα στη πόλη της ανομίας και της ασυδοσίας που έχουμε την ατυχία να ζούμε , την Αρτέμιδα Αττικής... Δεν υπάρχουν μεσημέρια, οι νύχτες ανοίκουν στους νονούς και στα λαμόγια εδώ στη Λούτσα. Ελάτε στον Άγιο Νικόλαο στις 3 ή 4 τα ξημερώματα Παρασκευή και Σάββατο ή όλη την ημέρα τις Κυριακές και πείτε μου αν μπορείτε να ζήσετε σε τέτοιες συνθήκες εσείς και η οικογένειά σας! Κάποιος μου είπε αν καλούμε την αστυνομία... Χα,χα,χα... Ο νοών νοείτω... Για καλέστε την αστυνομία πχ τα ξημερώματα στις 2, 3 τη νύχτα και κάντε καταγγελία για διατάραξη από το μπαρ τάδε... Απλά θα περιμένετε μάταια να μειωθεί η ηχητική στάθμη, ενώ θα παραμένετε ξάγρυπνος ως το τέλος του προγράμματος του κλαμπ... Τίποτα, απολύτως τίποτα. Ο δήμος; Γιατί δε μαζεύει τις άδειες αφού όλοι αυτοί παρανομούν; Αχα,χα,χα,χα!!! Μεγαλύτερο γέλιο εδώ! Οχι μόνο δε μάζεψε ποτέ καμία άδεια, αλλά φρόντισε φέτος να εκδώσει ακόμα μια νέα άδεια και άνοιξε ένα ακόμα καινούργιο μπαρ δίπλα στα άλλα που ήδη υπάρχουν χρόνια τώρα... Τι συζητάμε βρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. Κερδοσκοπία σε βάρος των κατοίκων από επιχειρηματίες της παρανομίας φυσικά με τις ευλογίες δημόσιων πρόσωπων της διαφθοράς... Το μόνο που χρειάζεται ο Άγιος Νικόλαος Αρτέμιδος για να λυθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης από τα παράνομα μπαρ, είναι γερό πείσμα και επιμονή από τους κατοίκους και η δυναμική παρέμβαση ενός τολμηρού και αδιάφθορου εισαγγελέα, να ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα της ηχορύπανσης, να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους επίορκους δημόσιους παράγοντες και να ξεριζώσει τις παράνομες και νομικά ασυμβίβαστες άδειες λειτοπυργίας από αυτά τα 4-5 παράνομα μπαρ που μας έχουν κάνει τη ζωή αφόρητη εδώ στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Νικολάου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνος Κ.4 Σεπτεμβρίου 2012 9:24 π.μ.

      Ρώτησα δύο δικηγόρους και ένα δικαστή. Μου είπαν ότι στο δήμο στηρίζονται προφανώς σε μια θολή ήξεις-αφίξεις υπουργ. απόφαση, που υπόγραψε λίγο πριν φύγει ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος...Λοιπόν, σύμφωνα με τους νομικούς:

      1)Αυτή η απόφαση είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει εξουσιοδότηση νόμου και ΠΕΦΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ, ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

      2)Ο Δήμος μπορεί κάλλιστα να αρνείται τέτοια άδεια μουσικής (για έξω δηλαδή), αφού ακόμη και στη περίπτωση που κάποιος μαγαζάτορας πάει δικαστήριο, θα το χάσει χίλια τα εκατό.

      Το θέμα είναι, ότι κάποιοι έχουν στήσει καλά τη δουλεια και βρήκαν τις δικαιολογίες. Εμείς τί κάνουμε; Θα περιμένουμε σαν ηλίθιοι στο πουθενά; Αν ναι, πολύ καλά κάνουν και δίνουν τέτοιες άδειες. Πάρα πολύ καλά.

      Διαγραφή
  3. Καθόλου δύσκολο να αποκατασταθεί η ευνομία στην πόλη μας. Υπάρχουν διαδικασίες πολλές και ταχύτατες, αφού αυτοί οι αλητήριοι είναι βουτηγμένοι στην παρανομία και οι αρμόδιοι μπορούν να δράσουν και άμεσα και ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ, όπως :

    Πολεοδομία, υγειονομικό, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, Αστυνομία, Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου κ. ά.
    Επίσης ποινικά δικαστήρια, αλλά και αστικά για αποζημιώσεις μας όχι μόνο για τους παρανομούντες μαγαζάτορες, αλλά και και τους παρανομούντες δημάρχους, συμβούλους κλπ.

    Όμως το κύριο πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι, αφού δεν έχουμε συσπειρωθεί όχι μόνο για τις παραπάνω ενέργειες αλλά και για αντίδραση κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Έτσι κι αλλοιώς ξενυχτάμε, επομένως ούτε και οι αλητήριοι θα μπορούν να λειτουργούν ανενόχλητοι. Υπάρχουν πολλοί και κυρίως ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ τρόποι γι αυτά....

    Και κάτι άλλο. Πόσοι θα είμαστε στο τοπικό; Αν αύριο δεν είναι τουλάχιστον κάποιες εκατοντάδες εκεί, ας σταματήσουμε τις απελπισμένες κραυγές, διότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια πόσοι πιστεύετε έχουν ενημερωθεί ότι αύριο στις 20:00 έχει τοπικό(5η Στάση Βραυρώνος); Ελάχιστοι πιστεύω. Το κακό με την περιοχή του Αγ. Νικολάου είναι ότι εξακολοθεί να είναι εξοχική κατοικία κατά κύριο λόγο. Το καλοκαίρι-Πάσχα-Χριστούγεννα, είναι σαφέστατα πιο πολυπληθης η περιοχή. Αυτό το χαρακτηριστικό βέβαια δεν αφαιρεί στο ελάχιστο το δικαίωμα όλων αυτών των ανθρώπων να κατοικούν σε μια πόλη με σεβασμό στην κοινή ησυχία και στο περιβάλλον. Τίποτα από αυτά τα δύο δεν διασφαλίζεται στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδος. Ο τοπικός σύλλογος νομίζω είναι το κλειδί. Πρέπει να δραστηριοποιηθεί από τώρα το φθινόπωρο για να αντιμετωπίσει τα αίσχη και τις αυθαιρεσίες του επόμενου καλοκαιριού... Αλλά ακόμα κι αυτός ο σύλλογος ενώ φέτος έδειξε ότι είναι καλύτερα στελεχωμένος από πλευράς εκπροσώπων, έχω την αίσθηση ότι του λείπει η μαχητική φλόγα που απαιτείται για ουσιαστικές κινητοποιήσεις. Πρώτα απ' όλα ας βελτιώσει την ιστοσελίδα του που στην κυριολεξία δε προσφέρει καμία ουσιαστική ενημέρωση για τα δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η ιστοσελίδα μπορεί να αποτελέσει και το μέσο για το συντονισμό, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων-μελλών του συλλόγου.Θέληση χρειάζεται και λίγος κόπος για να επιτευχθεί η πολυπόθητη συλλογικότητα. Σε αυτό το αδύναμο σημείο ποντάρουν όλοι αυτοί που κερδοσκοπούν και εκμεταλεύονται την περιοχή μας... Όπως είπα παραπάνω είμαστε μια σχετικά αραιοκατοικημένη εξοχική παραλιακή ζώνη φιλέτο, αποτελούμε τον άριστο στόχο για τα λαμόγια που ενδιαφέρονται για επενδύσεις της αρπαχτής με χαμηλό επενδυτικό κόστος και γρήγορο νυχτοκάματο... Το κόστος όμως στην ποιότητα διαβίωσής μας το νιώθουμε επώδυνα όλοι μας που υποφέρουμε ξαγρυπνώντας στα σκυλοτράγουδα και τις διαπασσών του εκάστοτε ριβιερομακαμποκοχυλοκαλτονταπαντυοπάδικου...
    Μέλη του συλλόγου, ΔΣ, δραστηροποιηθείτε άμεσα, είμαστε όλοι μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι κάτοικος του κέντρου. Θα σας φανεί απίστευτο, αλλά υποφέρουμε και μείς από τα μαγαζιά του Αγίου Νικολάου. Γενικά όσοι μένουν κοντά στην παραλία, αν δεν έχουν ακόμα ενοχληθεί σήμερα, θα ενοχληθούν αύριο. Ήδη έχουνε ξεκινήσει και βαράνε τα μπάσα του καθενός ακόμα και στις ξαπλώστρες, κάτι ταβέρνες τα ίδια κ.ο.κ.
      Να ξεκινήσουμε όλοι μαζικά για να αντιδράσουμε. Πολύ καλή η ιδέα με το σύλλογο Αγίου Νικολάου. Γιατί όχι, αν γίνεται, να γραφτούμε μέλη του και μεις από άλλες περιοχές.
      Αύριο να πάμε όλοι και με τα μέλη της οικογένειάς μας και με όσους μπορούμε.

      Διαγραφή
  5. καλημέρα
    ο Δήμος είναι ο καλύτερος σύμμαχος στους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων , δυστυχώς όλα γίνονται με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης , ο Άγιος Νικόλαος ήταν κάποτε το κόσμημα της ευρύτερης περιοχής και κοιτάξτε πως τον κατάντησαν , τι να πει κανείς λες και εμείς τους ψηφίσαμε για να υποβαθμίζουν τη ζωή μας
    αλλά όπως λέει και παροιμία - έχει ο καιρός γυρίσματα-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρούμε πάντως ως μεγαλύτερο πρόβλημα τη μη αποτελεσματική συσπείρωση των κατοίκων, για το θέμα. Τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές, ας δοθεί μια απάντηση σε όσους υποψήφιους δεν παίρνουν θέση για την ηχορύπανση και την καταπάτηση των παραλιών και δε συμπαρατάσσονται ΕΜΠΡΑΚΤΑ με τους θιγόμενους πολίτες.

      Διαγραφή