Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Απένειμαν το Nobel Ειρήνης στην Ε.Ε.!




       Η Ευρωπαϊκή 'Ένωση τιμήθηκε την Παρασκευή με το Νόμπελ Ειρήνης για τον μακροχρόνιο ρόλο της στην ένωση της ηπείρου. Το βραβείο θεωρείται ηθική υποστήριξη προς την ΕΕ, που  αγωνίζεται να επιλύσει την κρίση χρέους. 

Η απονομή πυροδότησε έντονες συζητήσεις:

«Καυτές»  ερωτήσεις  όπως «τι θα σκεφτεί η Ελλάδα γι' αυτή την απόφαση;», τέθηκαν στον επικεφαλής της Επιτροπής Νόμπελ.

Άλλο ένα ειρωνικό σχόλιο προήλθε από το γνωστό Βρετανό βουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ: «Είναι ντροπή. Πιστεύω ότι το Νόμπελ θα περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία»..

Ο Λεχ Βαλέσα, ο οποίος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης το 1983, εξέφρασε επίσης  την απογοήτευσή του. 

Και κάτι απίστετο: Ο  πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρίφκιντ πρότεινε να μοιραστεί το βραβείο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ!!! 

                             

 

                                  

                                  Η ειρωνία της "Liberation" 


      

      H γνωστή γαλλική εφημερίδα "Liberation" κυκλοφόρησε , με τον πρωτοσέλιδο σαρκαστικό τίτλο, "Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχασε το Νόμπελ ....Οικονομίας"! 

 

 

                 

               

 

 

        Το βραβείο, αποτέλεσμα γερμανικών πιέσεων

 

 

 

      Σε άρθρο του σήμερα στο "Έθνος", ο Γιώργος Δελαστίκ, επισημαίνει: 

Η απονομή του βραβείου προκαλεί μάλλον θυμηδία παρά σεβασμό στην παρούσα συγκυρία. Τώρα που με την πολιτική της η ΕΕ εξανδραποδίζει κράτη και εξαθλιώνει οι­κονομικά και κοινωνικά ευρωπαϊκούς λαούς, τώρα που η πολιτική της Γερμανίας και της ΕΕ οδηγούν στην αναβίωση ξεχασμένων ρατσι­στικών και αμοιβαία περιφρονητικών στερεοτύπων, που ενσπείρουν το μίσος μεταξύ των Ευρωπαίων, μό­νο για βραβείο δεν ήταν η ΕΕ. 

Είναι προφανές, ότι οι Νορβηγοί της επιτροπής απονομής του βραβείου υπέκυψαν στις γερμανικές πιέσεις και αποφάσισαν να κάνουν πολιτικό «σέρβις» στο Βερο­λίνο, το οποίο αμέσως έσπευσε να το αξιοποιήσει. Είναι αποκαλυπτικό ότι η καγκελλάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δεν αρκέστηκε να χαρακτηρίσει τη βράβευση της ΕΕ ως «ενθάρρυνση» για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Τη μετέτρε­ψε σε... Νόμπελ για το ευρώ!

 

Όλο το άρθρο εδώ:

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9719:delastik-nobel&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου