Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη Αρβελέρ: "Η Χρυσή Αυγή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα"






      Η Ελένη - Γλύκατζη Αρβελέρ, πρώην πρύτανις της Σορβόννης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Κέντρου Πομπιντού, μια Ελληνίδα πασίγνωστη στη Γαλλία και στην Ευρώπη, θαλερή στα 86 της, σε συνέντευξη στο Σταύρο Θεοδωράκη για την τηλεοπτική εκπομπή "Πρωταγωνιστές", υπήρξε άκρως αποκαλυπτική και κυρίως κατηγορηματική, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι:

 

Μεγάλη ξένη προσωπικότητα της εκμυστηρεύτηκε, ότι η Ελλάδα θα υπάρχει ως κράτος μέχρι τις γερμανικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2013.

 

Κατά τη γνώμη της έχει κοστολογηθεί η ελληνική έξοδος από το ευρώ και πλέον την επιθυμούν στην Ευρώπη.


"Οι νέοι που τα σπάνε, θεωρούν τους εαυτούς τους αποκλεισμένους από το κύκλο των αποφάσεων".

 

Κυκλοφορεί φράση στα γαλλικά που λέει, "όλα τα παιδιά του κόσμου έρχονται στη Σορβόννη για να μάθουν κάτι, εκτός από τους Έλληνες, που έρχονται για να μάθουν σε όλους, όλα".

Σε πρόσφατη μάλιστα στατιστική για την απόδοση των ξένων φοιτητών στη Σορβόννη, οι Έλληνες είναι τελευταίοι και διευκρίνισε, ότι αυτό αφορά μόνο τους προπτυχιακούς και όχι τους μεταπτυχιακούς (για τους οποίους η κ. Αρβελέρ έχει εκφραστεί πολύ θετικά στο παρελθόν).

 

"Άν ήμουνα στην Ελλάδα, δε θα ήμουνα ούτε βοηθός Πανεπιστημίου. ... Δηλώνω μετανάστρια εν Γαλλία και πέστε μου ποιός μετανάστης έχει γίνει κάτι εν Ελλάδι", επιβεβαιώνοντας ότι στη χώρα μας τους μετανάστες τους έχουμε μόνο για τη μπάλλα και τα αθλητικά μετάλλια. 

 

Η Χρυσή Αυγή είναι η μεγάλη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας, το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα και εκφράζει το μίσος με βαρβαρότητα. 

Είπε, ότι ιδεολογικά ο Λεπέν στη Γαλλία ήταν αριστερά του Καρατζαφέρη,  εκείνη δε ως πρύτανις του είχε απαγορεύσει την είσοδο στη Σορβόννη, όταν θέλησε να την επισκεφτεί! 

 

 

                    Λάθη και ατοπήματα του δημοσιογράφου... 

 

      Στη συνέντευξη πήραμε και μια γεύση από το διαμορφωτή κοινής γνώμης, που ονομάζεται "έλληνας δημοσιογράφος" και  σταθμίσαμε ιδιαίτερα την ικανότητά του να παίρνει συνέντευξη από προσωπικότητες κύρους, όπως είναι η κ. Ελένη Γλύκαντζη - Αρβελέρ. Έτσι πληροφορηθήκαμε, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης:

 

Δε γνώριζε ποιός ήταν ο Μπαρ, ο συνομιλητής της κ. Αρβελέρ. Όταν του είπε ότι επρόκειτο για τον πρώην Γάλλο Πρωθυπουργό Ραιημόν Μπαρ, της απάντησε ότι υπέθεσε το φιλόσοφο Ρολάν Μπαρτ, που όμως τον γνώριζε μόνο από έναν τυφλοσούρτη για ατάκες που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι για να εντυπωσιάζουν!

Ανέφερε ότι δε γνωρίζει γαλλικά (προφανώς το θεωρεί φυσικό για ένα ευρωπαίο δημοσιογράφο).

Ποτέ του δεν είχε ακούσει για το χιλιοειπωμένο "λάθος" με την τελεία, στο "Περιγιάλι" του Σεφέρη μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη.

Ρώτησε αν θα μπορούσε η κ. Αρβελέρ να γίνει στην Ελλάδα πρύτανις της φιλοσοφικής! (Πρέπει να είναι κανείς πολύ αγράμματος  για να μη γνωρίζει, πού χρησιμοποιείται ο όρος "πρύτανις"!)

Η αποκάλυψη των εξωσυγικών περιπετειών δεν ενοχλεί αν πρόκειται για άντρα και αντίθετα θα τον ...χαροποιούσε. Έτσι απάντησε (ως γνήσιος "Ελληναράς") στο δισταγμό της κ. Αρβελέρ να αναφέρεται σε προσωπικές ιστορίες του Ζισκάρ ντ' Εσταίν, ενόσω ζει ακόμη...

Μπορεί να απευθύνει "πιασάρικες" ερωτήσεις σε οποιονδήποτε, λες και είναι εκπομπή πρωϊνάδικου: Ρώτησε αν είναι αλήθεια, πώς την είχε ερωτευτεί ο ...Μάνος Χατζηδάκης!

Το τελευταίο δε μας εντυπωσιάζει, διότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν είχε πάρει συνέντευξη από την αδελφή του τέως βασιλιά,  Ειρήνη και την είχε ρωτήσει αν είναι αλήθεια πως η μητέρα της η Φρειδερίκη "τα είχε" με τον Καραμανλή!

 

Δημοσιογράφοι!

                          

Κάποια βίντεο από τη συνέντευξη:


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου