Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στα Σπάτα, θλιβερή νεοναζιστική επίθεση κατά μεταναστών





       Τέσσερα άτομα ηλικίας 17 έως 23 ετών, συνελήφθησαν στα Σπάτα γιατί αποπειράθηκαν να κάψουν  δύο αλλοδαπούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι τους! Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα εμπρησμού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά μεταναστών. 

Επειδή ο ένας είναι ανήλικος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.

 

 

 

                                               Το περιστατικό 

 

       Στις 12.30 το βράδυ της Κυριακής οι τέσσερις νεαροί φορώντας κουκούλες  «επισκέφθηκαν» μια μονοκατοικία στα Σπάτα  στην οδό Μυκηναϊκών Τάφων, όπου διέμεναν δύο Πακιστανοί 26 και 32 ετών.

Οι τρεις εισήλθαν στην αυλή, ενώ ο τέταρτος παραφύλαγε αναμένοντας στο αυτοκίνητο.  Ο πρώτος έσπασε με σφυρί το τζάμι της εισόδου, ο δεύτερος λιθοβολούσε τα παράθυρα και ο τρίτος κατάβρεξε με βενζίνη το χώρο της αυλής, όπου βρισκόταν μια μοτοσικλέτα και προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά.

Οι μετανάστες άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και οι γείτονες βγήκαν να βοηθήσουν, μάλιστα δε, ένας γείτονας σημείωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Ακολούθησε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή και σε λίγη ώρα οι νεαροί ρατσιστές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη από βενζίνη και μισοκαμμένο χαρτί.

Έγινε γνωστό, ότι οι Πακιστανοί, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και εργάζονται σε τυπογραφείο, κατέθεσαν στις αρχές ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των δραστών... Όπως δήλωσαν οι γείτονές τους στα Σπάτα,   πρόκειται για δυο φιλήσυχους εργαζόμενους.

 

 

  

                          Οι πληροφορίες για το προφίλ των δραστών

 

       Οι δύο εκ των συλληφθέντων είναι φοιτητές σε ιδιωτικά κολλέγια, ο τρίτος εργαζεται σε εταιρεία που σχετίζεται με στρατιωτικά υλικά και ο τέταρτος είναι μαθητής λυκείου. 

Οι γονείς των παιδιών, που  ο ένας είναι αρτοποιός, ο άλλος συνταξιούχος της Ολυμπιακής και ο τρίτος δημοτικός αστυνομικός, εξέφρασαν έκπληξη  για την εμπλοκή των παιδιών τους σε τέτοιου είδους ενέργεια και ανέφεραν ότι ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τους αλλοδαπούς.

Οι δράστες ανήκουν σε μια "συμμορία" 10 νεαρών, που εδώ και χρόνια συμμετέχουν σε επεισόδια και είναι γνώριμοι των Αρχών. Αν και είναι πασίγνωστο ότι στην Αρτέμιδα εδρεύει παράρτημα νεοναζιστικής οργάνωσης με συχνή και ηχηρή παρουσία, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση. 





Πηγή: ethnos.gr, newsit.gr, tovima.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου