Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μακάβρια σύμπτωση για τον ισοβίτη χουντικό Ν. Ντερτιλή...


      Λίγες μέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, Νοέμβρη πάλι, ο μοναδικός έγκλειστος ακόμα από τους απριλιανούς, ο Νικόλαος Ντερτιλής, κατά μία απίστευτη σύμπτωση έμελλε να  γευτεί και ο ίδιος ως γονέας τον πόνο για το θάνατο του μοναχογιού του, ακριβώς τον ίδιο που προκάλεσε  στους γονείς του εικοσάχρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, δολοφονώντας τον πριν 39 χρόνια, Πατησίων και Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο...

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι δε θα πάει στη κηδεία του 62χρονου γιού του, αρνούμενος να υποβάλλει αίτηση για τη σχετική άδεια, επειδή  ...δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την καταδίκη του!  

         Ο γιός του πραξικοπηματία,  Βασίλειος Ντερτιλής, ήταν αρχικά αξιωματικός του ναυτικού με την ειδικότητα του επικεφαλής  σε "ειδικές" μυστικές   π α ρ α κ ρ α τ ι κ έ ς αποστολές σε Καύκασο, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία Γεωργία κλπ., με επαφές με Αρκάν, Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς, κ.ά.....

Παραιτήθηκε από το στράτευμα τη δεκαετία του  '90 και αμέσως μετά, έγινε επιχειρηματίας με   ε τ α ι ρ ί ε ς   στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Βαλκάνια και τελευταία στην Αυστρία όπου διέμενε μόνιμα. Εκεί απεβίωσε αιφνιδίως, από ανεύρυσμα.






4 σχόλια:

  1. Τί μάθαμε ξαφνικά! Πήγε -λέει- στο Σοχούμι της Γεωργίας για να ...σώσει Έλληνες της Αμπχαζίας. Το πιστέψαμε τώρα, ότι έχουμε ένα φιλέσπλαγχνο κράτος που σώζει τους απανταχού Έλληνες, όταν κινδυνεύουν! Με μυστικά κονδύλια, ανέθετε η Δημοκρατία μυστηριώδεις αποστολές στον υιό Ντερτιλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς! Ο υιός Ντερτιλής, ο φιλόπατρις αξιωματικός παράτησε το στρατό και το επόμενο πρωί βρέθηκε στα διοικητικά συμβούλια ένα σωρό εταιριών στην πρώην Γιουγκοσλαβία! Απεβίωσε ως μπίζνεμαν περιωπής στην Αυστρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χτες βράδυ οι "Φάκελλοι" του Παπαχελά (ποιού άλλου), είχαν με αφηγητή τον Τέλλογλου (ποιόν άλλον) αυτή την υπόθεση της μεταφοράς των Ελλήνων της Αμπχαζίας. Τί είδαμε;

    1) Στην αρχή ...ψάχνανε να βρουν Έλληνες για να τους φέρουν στην Ελλάδα, ελέγχανε μέσω προπολεμικών χαρτιών ("Βασίλειο της Ελλάδος") ότι πράγματι είναι ελληνικής καταγωγής κλπ.!

    2) Υποτίθεται μετέφεραν 2.000 άτομα αλλά μας είπαν πως άλλοι τόσοι έμειναν εκεί. Δηλαδή, έγινε επιλογή ή οι υπόλοιποι δε θέλανε;

    3) Το επικίνδυνο του πράγματος δεν κατάλαβα και την ηρωοποίηση Ντερτιλή δεν κατάλαβα. Σε πλήρη συννενόηση αφίχθησαν κανονικότατα (μόνο οι παράτες έλειπαν), κανονικότατα επιβιβάστηκαν όσοι είχαν μαζευτεί και κανονικότατα πέρασαν τα Δαρδανέλλια, γιατί λέει είχε γίνει συννενόηση με τους Τούρκους.(Γενικώς άφησαν να εννοηθεί ότι δωροδόκησαν παντού. Άσε που στο Σοχούμι ανέφεραν ότι κουβάλησαν στους Γεωργιανούς βοήθεια εις είδος, δηλαδή πιθανόν να μην έδωσαν λεφτά καν...)

    4)Η επιχείρηση με τον Ντερτιλή ήταν τόοσο επικίνδυνη, που στο πλοίο ήταν και ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης με κάμερα για να απαθανατίζει τις στιγμές και να παίρνει συνεντέυξεις!

    5)Μας ανέφεραν ότι κανένα σχέδιο δεν υπήρχε στην Ελλάδα για την εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων, απλώς τους αμολήσανε σε διάφορα λιμάνια, κυριολεκτικά στο πουθενά...

    Συμπέρασμα: Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για τους Έλληνες. Στοιχεία για το πόσο πήγε το μαλλί δε μας έδωσαν, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ένας από τους εμπλεκομένους, ο επικεφαλής αξιωματικός Ντερτιλής αφού έκανε και άλλες τέτοιες ηρωϊκές μυστικές αποστολές, αντί να προαχθεί στο Ναυτικό, προήχθη σε ...επιχειρηματία! Μυστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή