Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ζ. Ντεπαρντιέ: Λόγω φορολογίας μετακομίζει και αυτός στο Βέλγιο


 

      Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών επειδή, προκειμένου να αποφύγει τη βαριά φορολογία στη Γαλλία, μετακομίζει σε ένα χωριό του Βελγίου, όπου μάλιστα έχει ήδη αγοράσει σπίτι.

Θα ζητήσει άδεια παραμονής στο Βέλγιο, παραδίδει το διαβατήριό του και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης. Μετά την κατακραυγή, δήλωσε: «Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα μου».

      Ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ-Ερό χαρακτήρισε θλιβερή και μη πατριωτική τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Επίσης Γάλλος βουλευτής, που έχει εξοργιστεί με την υπόθεση αυτή πρότεινε να υιοθετήσει η Γαλλία νόμο που ισχύει στις ΗΠΑ, ο οποίος θα αναγκάσει τον Ντεπαρντιέ ή όποιον προσπαθήσει να αποφύγει τη φορολογία, να παραιτείται από την υπηκοότητά του.                              

Λόγω των επικρίσεων στη Γαλλία για τη φυγή πλουσίων Γάλλων στο Βέλγιο, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, ότι "δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την προσέλκυση οιουδήποτε γάλλου πολίτη". Αντίθετα, "τα μέτρα φορολόγησης στη Γαλλία, ίσως προκαλέσουν μετακινήσεις".   

Πάντως η Γαλλία έχει υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή ένωση, ώστε να υπάρξει σε όλα τα κράτη - μέλη φορολόγηση 75% επί των υψηλών εισοδημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου