Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για το έγκλημα της κατάρρευσης του ελληνικού συστήματος υγείας



       Η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης.

 

Η Hassel-Reusing, που είναι γνωστή στον Ο.Η.Ε. για τον αγώνα της υπέρ των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέβαλε προσωπικά στις 21.11.2012 προσφυγή 30 σελίδων και πολυσέλιδων παραρτημάτων με αποδεικτικό υλικό, αναφερόμενη και σε προηγούμενη προσφυγή από τους  Γ. Τράγκα, Αντ. Πρέκα, Π. Τζένο και Δ. Κωνσταντάρα κατά των Christine Lagarde, Jose Manuel Barroso, Herman van Rompuy, Angela Merkel και Wolfgang Schäuble. 

 

       Η προσφυγή της εστιάζει στη ζημία της υγείας των Ελλήνων, λόγω των περικοπών στο σύστημα υγείας και εξαιτίας  λιμοκτονίας (άρθρο 7, παρ. 1 εδ. κ’ της Συνθήκης της Ρώμης). Αναφέρεται λεπτομερώς στους όρους που επιβλήθηκαν από την τρόικα, οι οποίοι  οδήγησαν σε ανθρωπιστική καταστροφή και μέσω της στέρησης φαρμάκων ζωτικής σημασίας.

 

Η εκτενής προσφυγή υποδεικνύει και εκείνους που συμβούλευσαν στη λήψη των αποφάσεων και προτείνει να ελεγχθούν πρόσωπα σχετιζόμενα με τη Goldman Sachs, τη Bilderberg και τη Deutsche Bank. 

 

       Παρότι από τώρα μπορεί κανείς να υποθέσει ποια θα είναι η έκβαση των προσφυγών, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης  για να διαπιστωθεί σε πιο στάδιο και με ποιο αιτιολογικό θα απορριφθούν  οι κατηγορίες...

 

 

Πηγή: aienaristeyein.com

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου