Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλική εγκυμοσύνη, μια φάρσα και μια αυτοκτονία





Αυτοκτόνησε λόγω της φάρσας στην Κέιτ Μίντλετον!       Κόλαφος για την οργανωτικότητα, την ψυχραιμία και το ήθος των Βρεττανών υπήρξε ένα τραγικό περιστατικό που έκανε σήμερα το γύρο του κόσμου.

Ενώ πανηγύριζαν για το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης της Κέϊτ Μίντλετον συζύγου του πρίγιπα Ουίλλιαμ, μια φάρσα δύο αυστραλιανών ραδιοφωνικών παραγωγών προκάλεσε πανικό στους ιθύνοντες του King Edouard VII's Hospital στο Λονδίνο. Προσποποιούμενοι αντίστοιχα τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο, παραπλάνησαν το προσωπικό και κατάφεραν  να  αποσπάσουν πληροφορίες για την κατάσταση της εγκυμονούσας.

      Σήμερα έγινε γνωστό, ότι βρέθηκε νεκρή λίγα στενά μακριά από το νοσοκομείο, η εκπαιδευόμενη νοσοκόμα Jacintha Saldanha, μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε δεχτεί αυτή την τηλεφωνική φάρσα!

Ο θάνατός της αποδίδεται σε αυτοκτονία. Το πριγκιπικό ζεύγος εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» ,  ενώ τόνισε, ότι  δε διαμαρτυρήθηκε ποτέ στη διοίκηση του νοσοκομείου για τη φάρσα.

Ομοίως  η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε τη θλίψη του και διαβεβαίωνε, ότι ...«τη στήριξε αυτές στις δύσκολες στιγμές», εννοώντας κατά την αποκάλυψη της φάρσας που προκάλεσε σάλο στη βρετανική κοινή γνώμη.

       Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα κατ' αρχάς της ανωριμότητας δύο δημοσιογράφων, που ενήργησαν  χωρίς να σκεφθούν καθόλου τις επιπτώσεις στη ζωή και στην εργασία κάποιων ανθρώπων. Όμως είναι προφανές, ότι αντιμετώπισε κυρίως μια συμπεριφορά από το νοσοκομείο τέτοια, που την οδήγησε το απονενοημένο διάβημα....

Αν και οι Βρεττανοί επαίρονται για το σύστημα Υγείας, στην παρούσα περίπτωση, η έλλειψη  οργάνωσης σε ένα μεγάλο νοσοκομείο και η ελλειπής εκπαίδευση του προσωπικού βρήκε θρασύτατο άλλοθι στο λάθος μιας εκπαιδευόμενης νοσοκόμας ινδικής καταγωγής, που εκτελούσε και χρέη ρεσεψιονίστ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο.

Μένει να δούμε, αν το επίσης ονομαστό βρεττανικό δικαστικό σύστημα, επιβάλει την ανάλογη τιμωρία στους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας...





 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου