Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ισπανία: Και βασιλικοί γαμπροί στο χορό της διαφθοράς!




      "Δύσκολοι καιροί για τους πρίγκιπες", αφού φαίνεται η οικονομική κρίση να πλήττει όλους και οι βασιλικές χορηγίες και περιουσίες να μην αρκούν στα μέλη των βασιλικών οικογενειών, με αποτέλεσμα να έχουμε και εκεί κρούσματα διαφθοράς  και μάλιστα να είναι σε εξέλιξη  δικαστική διαδικασία!

 

 

                                    Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

                        




      Ο γαμπρός του Ισπανού βασιλιά, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, σύζυγος της δεύτερης κόρης του ινφάντας Χριστίνας , κλήθηκε να καταθέσει για δεύτερη φορά ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, για υπόθεση διαφθοράς.

 Ο ανακριτής ζητά εξηγήσεις για δύο αδικήματα φοροδιαφυγής, που το ένα αφορά το ινστιτούτο Noos, μια εταιρία  πολιτιστικών δραστηριοτήτων της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν από το 2004 μέχρι το 2006 και το δεύτερο αδίκημα αφορά προσωπικά τον ίδιο, επειδή διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις φορολογικές του δηλώσεις. Το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής μπορεί να φτάνει τα 470.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο.

Ο 45χρονος, ολυμπιονίκης στο χάντμπολ και νυν επιχειρηματίας,  Ουρνταγκαρίν, έχει κατηγορηθεί για  κ α τ ά χ ρ η σ η    π ο λ λ ώ ν   ε κ α τ ο μ μ υ ρ ί ω ν  που είχαν δοθεί από τις αρχές των Βαλεαρίδων και της Βαλένθια στο ινστιτούτο Noos για  αθλητικές εκδηλώσεις!

 

 

 

                                               Και ο σύζυγος της ...Αλεξίας!

 

  

     

  

 

       Η κόρη του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου Αλεξία με το σύζυγό της Ισπανό Κάρλος Μοράλες και τα τέσσερα παιδιά τους ζούν μόνιμα στα Κανάρια Νησιά,  όπου ο Μοράλες ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.  


   

 

    Το όνομά του ενεπλάκη τελευταίως σε μια υπόθεση διαφθοράς και απάτης σχετικής με πολεοδομικά θέματα στα Κανάρια Νησιά, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Ήδη τις προάλλες,  ανακρίθηκε επί πέντε ώρες από δικαστή και εισαγγελέα του νησιού Λανθαρότε.  

 

 

 

Από τον περασμένο μήνα, συνολικά εικοσιένα άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τη    δ ω ρ ο δ ο κ ί α    τοπικών αιρετών αξιωματούχων για ύποπτες δοσοληψίες στο δήμο. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επίσης πολιτικοί και επιχειρηματίες. 

 

Ο Μοράλες πρωτοσέλιδο 

     

 

 Η δικαστική έρευνα αφορά και την έκδοση οικοδομικής αδείας για την κατοικία του ζεύγους Κάρλος  Μοράλες  - Αλεξίας στο Puerto Calero της περιοχής Yaiza των Καναρίων, αλλά και τυχόν και εμπλοκή του γαμπρού του Κωνσταντίνου σε επιλήψιμη υπόθεση εκπόνησης του σχεδίου της περιοχής. 

 

 

 

 

 

 

 

(Φωτ. από EuropaPress/Getty Images, es.omg.yahoo.com )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου