Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, νέος πρόεδρος του Eurogroup






     Ο 46χρονος Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάϊσελμπλουμ (Jeroen Dijsselbloem), είναι ο νέος επικεφαλής του Eurogroup μετά την αποχώρηση του Ζαν - Πωλ Γιουνκέρ. 

Αριστερός σε νεώτερη ηλικία, με σπουδές στην Αγροτική Οικονομία  σε Ολλανδία και Ιρλανδία και πατέρας δύο παιδιών, αποτέλεσε την επιλογή των ισχυρών της Ευρωζώνης που φυσικά τον επέβαλαν παρά τις επιφυλάξεις της Γαλλίας και της Ισπανίας που τον καταψήφισαν.

Ό Ντάϊσελμπλουμ έχει στο ιστορικό του, την  ένθερμη υποστήριξη ενσωμάτωσης στην ολλανδική κοινωνία των μουσουλμάνων, τη σθεναρή αντίδραση στην πώληση βιντεοπαιχνιδιών με σκηνές βίας, καθώς και στην προβολή ακατάλληλων ερωτικών σκηνών από την ολλανδική τηλεόραση. 

Το Δεκέμβριο δεσμεύτηκε στους ολλανδούς βουλευτές να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στην πάταξη της φοροδιαφυγής, δίνοντας μια λίστα με αδήλωτα πολυτελή σκάφη που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες  και είναι δεμένα σε ολλανδικά λιμάνια.

Έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Wageningen, το καλύτερο στις γεωργικές σπουδές σε μια χώρα όπου η γεωργία θεωρείται μέρος της εθνικής κληρονομιάς, ποτέ δεν εγκατέλειψε την αγάπη του για τη γεωργία και μέχρι σήμερα εκτρέφει χοίρους στον κήπο του σπιτιού του στο Wageningen!

Eurogroup: Γαλλικές επιφυλάξεις για τον διάδοχο Ντάισελμπλουμ     Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που θα συναντήσει ο νέος πρόεδρος του Eurogroup θα είναι, όπως σχολιάζει η «Wall Street Journal», η σφυρηλάτηση συναίνεσης μεταξύ «μεγάλων» και «μικρών» στο συμβούλιο,  τη  στιγμή  μάλιστα  που βρίσκεται  ενταγμένος στο  λεγόμενο  «γ  ε ρ μ α ν ι κ ό  σ τ ρ α τ ό π ε δ ο».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου