Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το εξαιρετικό πολιτικό ήθος του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας



      O Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ευρισκόμενος σε επίσκεψη στη Γερμανία,  ακύρωσε προγραμματισμένο δείπνο με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελλαρία Πέερ Στάινμπρουκ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το χαρακτηρισμό  «κλόουν», που απέδωσε ο Στάινμπρουκ στους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο.

      Ο γηραιός Πρόεδρος και παλαίμαχος κομμουνιστής  χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γερμανού Σοσιαλδημοκράτη "θλιβερές" και εξήγησε, ότι  "δεν υφίσταντο πλέον οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης συνάντησης" μαζί του. Ανέφερε επίσης, ότι  "στο τηλέφωνο ο Πέερ Στάινμπρουκ μου εξήγησε πως δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν. Εντούτοις, κατά την άποψή μου, μετά τις δηλώσεις που έκανε, μια συνάντηση δεν ήταν πλέον δυνατή".



                          

                                                 Προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο 

 

      Δριμείες αντιδράσεις και στη Γερμανία, λόγω των δηλώσεων από τις δηλώσεις του υποψήφιου Καγκελλάριου από στελέχη όλων των κομμάτων.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των χριστιανοδημοκρατών Αντρέας Σόκενχοφ κάλεσε τον Στάινμπρουκ να ζητήσει "δημοσίως συγνώμη από τους Ιταλούς για το ατόπημά του".

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα "πρέπει να σεβαστούμε την πολιτική βούληση των Ιταλών ψηφοφόρων".



                                         

                                        Τα πολιτικά ήθη στην Ελλάδα



      Θλιβερή η σύγκριση με τις ελληνικές εκλογές, όταν προεκλογικά οι αήθεις παρεμβάσεις ξένων και ιδιαίτερα Γερμανών με στόχο τον επηρεασμό των ψηφοφόρων(!), καμμία αντίδραση δε συνάντησαν από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα τον κ. Παπούλια... Αντίθετα,  Πρόεδρος και  υπηρεσιακός Πρωθυπουργός (ο κ. Πικραμένος), όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν από τη στοχευμένη επίθεση κατά κομμάτων και πολιτικών αρχηγών (όπως π. χ. εναντίον του κ. Τσίπρα), αλλά αντίθετα ...συμπαρατάσσονταν, απαξιώνοντας έτσι κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου