Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γ. Μηλιός: "Οι Έλληνες δε θα ζήσουν σα δούλοι"




   
Την ίδια στιγμή που σχεδόν όλα τα κόμματα της Βουλής συμμετείχαν σε εκδήλωση του ιδρύματος Καραμανλή* στο Μέγαρο και πάνω που είμασταν "μία ωραία ατμόσφαιρα", πάλι καλά που μας προσγείωσε στην πραγματικότητα ένα δελτίο τύπου του καθηγητή Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

 

"Η κυβέρνηση βγάζει το προσωπείο της «ανάπτυξης» και πλέον ανοικτά «πυροβολεί» τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Στο στόχαστρό της οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες".

"Οι πρώτες ριπές εναντίον της κοινωνίας:

 

α) Κατάσχεση μισθών και συντάξεων από τα 600 ευρώ –που αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για να επανέλθει στο μέλλον- για ελάχιστες οφειλές προς το Δημόσιο!

 

β) Φυλάκιση για οφειλόμενα ποσά 5.000 ευρώ!

 

γ) Κατασχέσεις περιουσίας για επιχειρηματίες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν ολόκληρο το χρωστούμενο ΦΠΑ εντός δέκα ημερών! Την ίδια ώρα εφοπλιστές, τραπεζίτες και καναλάρχες διευκολύνονται με κάθε τρόπο! Ο στόχος τους είναι πλέον προφανής σε όλους μας. Θέλουν να κατάσχουν ότι έχει απομείνει και να το διανείμουν στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο.

 

Ο ελληνικός λαός έχει πίσω του μεγάλη ιστορία αγώνων. Δεν θα τους αφήσει να τον λεηλατήσουν, δε θα αποδεχθεί να ζήσει σαν δούλος του μεγάλου κεφαλαίου. Το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ". 

 

 

       *Αλήθεια, θα ελεγχθούν ποτέ τα οικονομικά (επιδοτήσεις, δωρεές) των ιδρυμάτων  πρώην πρωθυπουργών, όπως Σημίτη, Παπανδρέου, Καραμανλή;  Το τελευταίο,  που μάλιστα έχει πρόεδρο το  σπουδαίο πολιτικό άνδρα Ευάγγ. Μεϊμαράκη και διευθύντρια την επιφανή δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη, εξελίσσεται ραγδαία σε think tank πολιτικών αναλύσεων αλλά και εξελίξεων κατά σύμπτωσιν δε λίγο πριν τις εκλογές, έγινε αποδέκτης τεράστιας δωρεάς! Σχετικά: 

http://attikanet.blogspot.gr/2012/04/2-offshore.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου