Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Και μασόνοι σε παρέλαση;

      

 

       Τελικά στον αμφιλεγόμενο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων όλοι χωρούν, ως ..τσόντες. Έχουμε δει να παρελαύνουν αυτόκλητα τα θλιβερά νεοναζί, τώρα έχουμε και μασόνους!*

Εάν αληθεύει το γεγονός, τί τους ώθησε άραγε να βγουν στο φως; Η θρυλούμενη συμβολή τεκτόνων στην προετοιμασία της Επανάστασης, η προώθηση ενός άλλου image; Κάτι άλλο; Θα δείξει. Πάντως δεν είναι ασύνηθες να παρελαύνουν στο εξωτερικό τεκτονικά σωματεία, π.χ. στην Αυστραλία.

      Με την ευκαιρία καλό είναι να πει κάποιος στους μασόνους, ότι μάλλον μπερδεύουν την αξία και χρησιμότητα των  μυστικών - μυστικιστικών ενώσεων  σε περιόδους αυταρχισμού,  σκοταδισμού και καταπίεσης,  με την εποχή μας όπου υπάρχουν οι δυνατότητες έκφρασης με δημοκρατία και διαφάνεια. Και σε καμμιά περίπτωση δε συγκρίνεται η δική μας εποχή με αυτή του Μεσαίωνα ή την προεπαναστατική περίοδο, όπου διάφορες κινήσεις τεκτόνων και άλλων καλύπτονταν από πέπλο άκρατης μυστικότητας για προφανείς λόγους.

Σήμερα η μασονία είναι στη συνείδηση των περισσοτέρων, μια οργάνωση αλληλοϋποστήριξης παντός είδους μεταξύ των μελών της και τίποτα άλλο.

Βέβαια η οργάνωση είναι μυστική μεν, νόμιμη δε. Επομένως εναπόκειται στους νόμους και στους θεσμούς να ελέγχουν και να καθορίζουν τους όρους λειτουργίας παρόμοιων σωματείων. Αλλά φαίνεται ότι οι δημοκρατικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν για πολλούς λόγους...

       Όσο για τις παρελάσεις, καλύτερα οι δήμοι να προλαμβάνουν τις τραγελαφικές αυτόκλητες χωρίς άδεια παράτες, περιφρουρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις. Διότι  έτσι που πάει το πράγμα, κάθε φορά όλο και κάποιοι "πικραμένοι" θα βάζουν κάτι στο μυαλό τους και θα βρίσκουν την ευκαιρία να χωθούν στην ουρά μιας μαθητικής παρέλασης, καμαρωτοί - καμαρωτοί, ήδη δε το έχουν κάνει νεοναζί και πιθανόν να το έκανε και η εικονιζόμενη ομάδα με τις ...ποδίτσες!

 

*Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εμφανίστηκαν στη μαθητική παρέλαση στο Νέο Ηράκλειο. Ο Δήμος, παρά το φωτογραφικό ντοκουμέντο, το αρνήθηκε με λιγόλογη ανακοίνωση. Επίσης παρά το ότι δημοσιεύτηκε το όνομα της στοάς και το όνομα του σημαιοφόρου που μάλιστα αναφέρεται σε γνωστό άτομο, καμμία διάψευση δεν είχαμε ούτε από εκείνον ούτε από το τεκτονικό σωματείο...

3 σχόλια:

  1. Κάποιος πρέπει να τους πει επίσης ότι το λάβαρο με το εθνικό σύμβολο δεν το βάζουν στο υπογάστριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς είναι δυνατόν να δίνεται άδεια λειτουργίας σε οργανώσεις με τελετές μύησης και άλλες τέτοιες αηδίες; Η εποχή μας απαιτεί διαφάνεια στα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν είναι αλήθεια, μπορεί να διέρρευσε κάτι τέτοιο από μασόνους επίτηδες, ώστε να είμαστε προετοιμασμένη η κοινή γνώμη για το μέλλον, που θα σκάσουν μύτη! Γνωστός τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή