Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

...του Συμβουλίου της Επικρατείας!



   



      Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σ' αυτή τη χώρα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος κατά την πρώτη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 1929 του επανιδρυθέντος Συμβουλίου Επικρατείας, είχε αναφέρει στην περίφημη αγόρευσή του:

        "...Εάν κατορθώσωμεν και είμαι βέβαιος ότι θα το κατορθώσωμεν δια του Συμβουλίου  της  Επικρατείας  να  εμπνεύσωμεν  και  εις τον τελευταίον πολίτην που κατοικεί εις τα απώτατα του κράτους ότι  «υ π ά ρ χ ο υ ν   δ ι κ α σ τ α ί   ε ι ς   τ α ς   Α θ ή ν α ς»,   που προστατεύουν κάθε πολίτην αδικούμενον από οιονδήποτε διοικητικόν όργανον και από την κυβέρνησιν αυτήν χωρίς να έχη ανάγκην ο πολίτης να προσφεύγη εις πλάγια μέσα και εις την υποστήριξιν των ισχυρών της ημέρας δια να εύρη το δίκαιόν του, βεβαιωθήτε ότι εγκαινιάζομεν ένα σταθμόν ιστορικόν, τον ιστορικώτερον ίσως σταθμόν της ζωής μας από αιώνος".

Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, αυτόν τον ύπατο θεσμό που ελάμπρυνε ένας νομικός  του μεγέθους ενός Κωνσταντίνου Ρακτιβάν... 

                                 

                                       Η προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ

 

      Η εκδοθείσα προσωρινή διαταγή του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στερείται σαφήνειας, για κάποιο λόγο. Επιδέχεται πολλές ερμηνείες, με αποτέλεσμα να παίζονται από χτες  «παιχνίδια» εντυπώσεων σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά όχι μόνο τις τις τύχες των 2.700 εργαζομένων αλλά και το κύρος θεσμών.

 


                                         Καταιγισμός "ερμηνειών"

 





      Κυβέρνηση και ΠΟΣΠΕΡΤ, ερμήνευσαν διαφορετικά την προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ. Αυτό όμως που προκάλεσε άσχημη εντύπωση στους νομικούς κύκλους, είναι το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με την  π ρ ω τ ο φ α ν ή   π α ρ α τ υ π ί α   διευκρινιστικών διαρροών από το ΣΤΕ και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Πρόεδρό του τον κ. Μενουδάκο! 

Επιπλέον, στο ΣτΕ αποδίδονται και προτάσεις υλοποίησης της απόφασης με συγκεκριμένες διοικητικές πρακτικές, όπως ο διορισμός Διαχειριστή κλπ!!

Μετά το σάλο και μετά παρέλευση πολλών ωρών, ο κ.   Μ ε ν ο υ δ ά κ ο ς,   διέψευσε ότι έδωσε ο ίδιος διευκρινίσεις και πρόσθεσε, ότι ενδεχομένως προέρχονται από "άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους"...

 

                                   Έκθετο το κράτος δικαίου

 

      Αναμφίβολα, η μη σαφής προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ, το δημοσίευμα περί διευκρινίσεων από τον Πρόεδρό του και η εν συνεχεία διάψευση από τον ίδιο με αναφορά σε "άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους", πλήττουν καίρια ένα θεσμό, που αποτελεί πυλώνα προστασίας του πολίτη από την αυθαιρεσία των οργάνων της πολιτείας.

Απαιτείται άμεσα διελεύκανση και δεν έχει καθόλου άδικο ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για αθλιότητα και ζητά σήμερα, να  "πέσουν κεφάλια" στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, εφόσον σκόπιμα ανακοινώθηκαν ψευδείς διευκρινίσεις.

      Και ήταν μόνο μια ...προσωρινή διαταγή, ενώ αναμένονται ακόμα από το Συμβούλιο Επικρατείας, η έκδοση αποφάσεων στο αίτημα  λήψης  ασφαλιστικών μέτρων και στην αίτηση ακύρωσης! 

 

Πηγές:

www.ste.gr/portal/STE/ElBenizelos, http://elawer.blogspot.gr/












































1 σχόλιο:

  1. Το εντελως απιστευτο ειναι οτι
    Ενας καθηγητης συνταγματικου δικαιου και ενας μεγαλοδικηγορος, ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αντιθετα ,απο εναν οικονομολογο.
    Οταν η πολιτικη απουσιαζει..ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ καλειται να το βγαλει το παιδι της....το νοθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή