Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι ληστές φορούσαν μπούρκα...






     
 

      Πρόκειται  για μια - κατά τα άλλα - συνηθισμένη είδηση του αστυνομικού δελτίου: 

Η βρεττανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών, που οπλισμένοι με τσεκούρια, εισέβαλαν στο γνωστό πολυκατάστημα "Shelfridges" της Όξφορντ Στρητ, του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου του Λονδίνου, για να κλέψουν ρολόγια πολυτελείας. Συνελήφθησαν οι δύο από τους έξι δράστες.

"Ήταν μια θρασύτατη ληστεία που φαίνεται ότι την είχαν σχεδιάσει πολύ καλά. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς" δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής  της Σκότλαντ Γυαρντ. 

Η διαφορά στη ληστεία αυτή όμως, έγκειται στο γεγονός ότι οι ληστές ήσαν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες με μπούρκα!

 

                    Νόμοι για απαγόρευση κάλυψης προσώπου

 

      Το περιστατικό δηλαδή, έρχεται να τονίσει τους κινδύνους σε μια κοινωνία από την κυκλοφορία ατόμων σε δημόσιο χώρο με καλυμμένα πρόσωπα, είτε με  μπούρκα είτε με νικάμπ είτε με την  κ ο υ κ ο ύ λ α  των γνωστών μας κουκουλοφόρων.

Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία κ.ά.) ο νόμος απαγορεύει μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιο χώρο. 

Έχει ενδιαφέρον η διατύπωση στο γαλλικό νόμο: 

"Στο εξής, θα αποτελεί ποινικό αδίκημα για οποιαδήποτε γυναίκα, το να  κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους με το πρόσωπό της καλυμμένο...Οι παραβάτες θα έχουν την επιλογή είτε να μεταβαίνουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να βγάλουν το πέπλο, ή θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ. Παράλληλα, θα μπορούν να υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα πολιτικής αγωγής. Από τη παραπάνω απαγόρευση, που για να μη θεωρηθεί ότι στοχοποιεί τις Μουσουλμάνες αναφέρεται γενικώς ως «απαγόρευση κάλυψης του προσώπου», εξαιρούνται οι δικυκλιστές, οι ξιφομάχοι, και κάποιες άλλες κατηγορίες...".




























 


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ σεβασμο στις ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ιδιετεροτητες τους ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.Το ιδιο συνεβη και στην ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ Η ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΑΥΤΟΙ Η ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΝ Η ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΛΘΑΝ.Απλα και χωρις φασαριες και ρατσιστικα κυνηγια.Αυτοι ειναι οι κανονες εδω ,η τους δεχεσαι η φευγεις.
    Βρεθηκα σε πολη της νοτιου Γαλλιας ΣΕ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΜΟΝΟΝ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥς ΝΑ ΚΥΡΗΤΤΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ .ΕΕΕΕ ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ..ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή