Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τεραστίου ύψους δουλειά με το Δημόσιο από οικογένειες δύο υπουργών και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο


     
      Και στη Βουλή έφτασε, μετά από επανειλημμένα δημοσιεύματα, η είδηση, ότι δύο εταιρείες εισέπραξαν  435.666 ευρώ από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) για την εκστρατεία ενημέρωσης κατά της πολυφαρμακίας.

Η πρώτη εταιρία είναι η "MIND WORK BYSINESS SOLUTIONS EΠΕ" και τη διευθύνει η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα και βασικοί εταίροι είναι οι θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών, Μυρτώ και Νεφέλη Στουρνάρα.

Η δεύτερη εταιρεία είναι η "BI ENT O ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε" με πρόεδρο του Δ.Σ. το Θωμά Βαρβιτσιώτη, αδελφό του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ ως μέλος του Δ.Σ. στο ΦΕΚ της 18/11/02, αναφέρεται ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του Σαμαρά, γνωστός και από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως διαχειριστής του μεγαλύτερου λογαριασμού των 550 εκατομυρίων ευρώ. 

      Το θέμα ήρθε στη Βουλή από τη βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ζ. Κωνσταντοπούλου με την παρατήρηση, ότι τέτοιου είδους διαφημιστική καμπάνια  γινόταν πάντα από τους εργαζομένους στον ΕΟΦ δωρεάν και επίσης δωρεάν μεταδίδονταν από την ΕΡΤ!

 

                       Απάντηση από το ...Υπουργείο Οικονομικών

      Συνέβη και το εξής παράδοξο στη χώρα που ζούμε: Αντί να απαντήσει ο θιγόμενος υπουργός σε καθαρά προσωπικό του θέμα, απάντησε το υπουργείο ΤΟΥ! Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν υπουργοποιηθεί ο κ. Στουρνάρας και ότι αφορά νόμιμη δραστηριότητα της ...συζύγου του.  Από την πλευρά του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη και του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής αντίδραση.        

 

                Πρόκληση και αμφίβολης αναγκαιότητας διαφημιστική καμπάνια     

       Έστω και αν αυτά συνέβησαν συμπτωματικά και νομότυπα, παραμένουν  πρόκληση και αντιβαίνει στην πολιτική ηθική και δεοντολογία  αφενός να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο  οι οικογένειες  υπουργών της Κυβέρνησης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και αφετέρου η διαφήμιση για το θέμα της πολυφαρμακίας κόστους μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι στην παρούσα φάση αμφίβολης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, τη στιγμή που ακόμη και οι καρκινοπαθείς στερούνται τα φάρμακα και οι χειρουργοί δεν έχουν αναισθητικά...

 

Πηγές: enikos.gr, nocomment.gr, koutipandoras.gr, nooz.gr

























3 σχόλια:

  1. Διαφημιστική καμπάνια για την πολυφαρμακία! Στη χώρα που δεν υπάρχουν φάρμακα και γάζες!!! Τί έχουν εφεύρει! Απίστευτοι και ατιμώρητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ. ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΕΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΑΜ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ; ΤΟΣΟ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΤΕ. ΤΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΙΖΕ 550 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΤΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ! ΤΣ, ΤΣ,ΤΙ ΠΑΙΔΊ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!
    ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αυτό είχε γίνει στις ΗΠΑ ή σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης οι συνέπειες θα ήταν σοβαρές και όχι μόνο πολιτικές αλλά και η Δικαιοσύνη θα ερευνούσε τα περί διαγωνισμών εις βάθος, διότι οι συμπτώσεις παραείναι πολλές. Εδώ η Κυβέρνηση το περνάει ντούκου, τα μεγάλα ΜΜΕ κατά σύμπτωση το αγνόησαν και ο λαός ειλικρινά δεν ξέρω με τί ασχολείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή