Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν εναντίον του πρωθυπουργού Μ. Ραχόι για οικονομικό σκάνδαλο



Ισπανοί διαδηλωτές έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ:AFP)
Διαδηλωτές στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ:AFP)

 

 



      Την παραίτηση του Μαριάννο Ραχόι ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης προχτές βράδυ. Η αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε σε συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς, τραυματίες και συλλήψεις ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά 30 πόλεις. 

Η αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση Μπάρθενας ή να συζητηθεί πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος πάντως αρνείται να παραιτηθεί παρά τα μηνύματα μέσω κινητού που δημοσίευσε η εφημερίδα El Mundo και δείχνουν τον Ισπανό πρωθυπουργό να στηρίζει ψυχολογικά τον πρώην ταμία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, που βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά. 

Σημειώνεται, ότι ο πάμπλουτος πρώην ταμίας παραδέχτηκε ότι για  20 χρόνια το κόμμα εχρηματοδοτείτο με μίζες και ότι υπήρχε μυστικό ταμείο στο κόμμα, που ελάμβανε δωρεές από επιχειρηματίες και τις διένειμε σε κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μετρητά. Ο πρωθυπουργός και άλλα στελέχη του κόμματος έχουν αρνηθεί ότι χρηματίζονταν.

 

Πηγή: enet.gr από Assosiated Press, imerissia.gr

1 σχόλιο:

  1. Ολως τυχαιως.....οι χωρες που εχουν σοβαρο οικονομικο προβλημα ΤΑ PIGS,ταλανιζονται απο οικονομικα σκανδαλα.Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ ΥΠΟΘΕΣΗ και αφορα ολη την κοινωνια που την πληρωνει τελικα.Οταν θα γινει συνειδηση οτι το βρωμικο χρημα ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ,οπως και η φοροδιαφυγη ,η εισφοροδιαφυγη,το λαδωμα κοκ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή