Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου για εκβίαση και δωροδοκία



   

     Ξεκίνησε άραγε να σπάει το "απόστημα" των αμαρτωλών σχέσεων δημοτικών αρχόντων και ιδιοκτητών επιχειρήσεων, που συνίσταται σε ανοχή της  π α ρ ά ν ο μ η ς   λ ε ι τ ο υ ρ γ ί α ς  μ α γ α ζ ι ώ ν  έναντι ...αντιτίμου;  Η παρακάτω είδηση αφορά  Αντιδήμαρχο στη Δυτική Αττική, αρμόδιο για τα οικονομικά  του δήμου, ο οποίος χειριζόταν τα θέματα χορήγησης αδειών για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις:

      Συνελήφθη ο εικονιζόμενος λεβέντης, Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου ονόματι Μάριος Λιακόπουλος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία. Προσέγγιζε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους εκβίαζε ζητώντας σοβαρά ποσά προκειμένου να τους εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας. Όταν δεν πληρωνόταν τους έστελνε καθημερινά τη δημοτική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα και αφού ο Αντιδήμαρχος τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρέθηκαν  4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Ο Μάριος Λιακόπουλος είναι 45 ετών, καθηγητής στο επάγγελμα και στέλεχος της Ν.Δ.  Είχε εκλεγεί   π ρ ώ τ ο ς   σ ε    ψ ή φ ο υ ς   στο Δήμο Χαϊδαρίου...

Μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψή του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου έσπευσε να τον παύσει και να τον διαγράψει από τη δημοτική παράταξη. (Όλως παραδόξως δεν είχε πάρει είδηση τη δραστηριότητά του ώστε να τον παύσει νωρίτερα)...  

 

 

Πηγές:news.in.gr, aftodioikisi.gr, directnews.gr.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου