Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ώδινεν Προανακριτική και έτεκεν ...Παπακωνσταντίνου








     
       Κατά τα αναμενόμενα, ο διαβόητος Μαρκογιαννάκης, που πολύ "έξυπνα" αλλά και με πολύ θράσος τοποθετήθηκε α υ τ ό ς,  ως κατάλληλος, για πρόεδρος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, δημοσίευσε το πόρισμα - συγκάλυψη της αλήθειας, με διαδικασίες εξπρές και χωρίς να έχει  μοιραστεί προηγουμένως στα μέλη της επιτροπής!!!     Το υπογράφουν οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και φυσικά ένοχοι είναι οι εξής ...ένας: 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μόνον!

       Στα δικά τους πορίσματα: 

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" προτείνουν ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων κατά Γ. Παπακωνσταντίνου και σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για  προκαταρκτική εξέταση, επίσης για σωρεία αδικημάτων κατά Ευάγγ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Το ΚΚΕ προτείνει για Γ. Παπακωνσταντίνου περαιτέρω διερεύνηση και για για Ευάγγ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου, θεωρεί ότι προκύπτουν μόνο πολιτικές ευθύνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση προτάσεων, προτείνει με λεπτομερέστατη τεκμηρίωση, για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευάγγ. Βενιζέλο ποινική δίωξη για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και υπεξαγωγή εγγράφου, επιπλέον δε,  πλαστογραφία για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφέρει, ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος πρέπει να ελεγχθεί για αξιόποινη συμπεριφορά σχετικά με την ανωμοτί κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και για την κατάθεσή του στην Προανακριτική. 

Αξιώνει να μην κλείσει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή αν τα μέλη δε λάβουν γνώση του πορίσματος του ΣΔΟΕ για το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής των καταθετών στην HSBC και να διερευνηθεί η «συμμετοχική δράση» Ιω. Καπελέρη και Ιω. Διώτη και μάλιστα, ότι  θα πρέπει η Επιτροπή να διαβιβάσει στον Εσαγγελέα όλα τα στοιχεία σε βάρος των δύο αυτών προσώπων.

Επίσης αναφέρει, ότι οι υπολογιστές που εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελούν πειστήρια και πρέπει να κατασχεθούν αμελητί με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη. 

 

                           Τα προηγηθέντα του πορίσματος Μαρκογιαννάκη

 

      Όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθούσαμε τη θλιβερή παρουσία του ανεκδιήγητου αυτού προέδρου της Επιτροπής στα κανάλια μετά από κάθε συνεδρίασή της, να προσπαθεί να διακωμωδήσει τις εργασίες της μέσω αηθέστατων χαρακτηρισμών κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Είχαμε  - μεταξύ των άλλων, το  διορισμό - "επιβράβευση" δύο μελών της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ (Γεωργιάδη, Βαρβιτσιώτη) σε υπουργικές θέσεις, κατά τον  πρόσφατο ανασχηματισμό.

Προηγήθηκε και θρασύτατη απόπειρα από το Υπουργείο Οικονομικών για νομοθετική αμνήστευση των φοροφυγάδων της λίστας!*

Αξίζει να σημειωθεί πάντως,  η επίπονη νομική εργασία και ενασχόληση των νομικών Ζ. Κωνσταντοπούλου  Β. Καπερνάρου και Στ. Κοντονή, που σε σκηνοθετημένο κλίμα απίστευτης πολεμικής εναντίον τους (από Μαρκογιαννάκη και Ρήγα), έκαναν τιτάνιο αγώνα για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

                                                Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει;

 

      Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ.  Κοντονής δήλωσαν σε συνέντευξη, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι διακρατικές συμφωνίες, για να αποκαλύψει ποιοί -και αν νόμιμα- έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και επίσης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε νέο αίτημα  για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με διευρυμένο κατηγορητήριο και περισσότερα πρόσωπα. 

 Μακάρι. Τουλάχιστον.












  

*Σχετικά:

http://attikanet.blogspot.gr/2013/03/80.html

http://attikanet.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3308.html

 




3 σχόλια:

  1. Καλά η Κυβέρνηση τί περιμένει, να το καταπιούμε και αυτό, ότι δηλαδή για όλη τη διαφθορά υπεύθυνο είναι μόνο ένα άτομο, ο Τσοχατζόπουλος και για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ φταίει πάλι ένα μόνο πρόσωπο, ο Παπακωνσταντίνου; Τί νομίζουν ότι επειδή ο Βενιζέλος μπήκε στη Κυβέρνηση, απαλλάσσεται; Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ. ΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΕΤΣΙ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΕΡΙ SHOW ΚΛΠ. ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ: ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη λίστα Falciani ή Lagarde, όπως την αποκαλούμε εμείς εδώ, οι Ευρωπαίοι έχουν εισπράξει τους φόρους. Εδώ αντιθέτως το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού αποφάσισαν να "θυσιάσουν" τον Παπακων/νου. Οι φόροι, πότε με το καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή