Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ατενίστας: Αισιόδοξες δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας!




       Οι  atenistas συνεχίζουν τις ευρηματικές  και αποτελεσματικές δράσεις τους στην Αθήνα.

Η ομάδα των atenistas αποτελείται από εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, που συγκροτούν δημιουργικές ομάδες π.χ. αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών κ.ά., αλλά κυρίως οι atenistas είναι   π ο λ ί τ ε ς  με όλη τη σημασία της λέξεις, που ενδιαφέρονται για το πράσινο, για την καλαισθησία, για τους δημόσιους χώρους, για τον πολιτισμό, αλλά και για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβουλία έχει βρεί μιμητές και σε άλλες πόλεις και περιοχές, π.χ. στη Θεσσαλονίκη οι Thessalonistas, στην Πάτρα οι Patrinistas, στα Σύβοτα οι Syvotistas, στην Κομοτηνή οι Komotinistas, στον Πειραιά οι Pire-A-ctive κ.ο.κ.!

Μερικές από τις πολλές πρωτοβουλίες τους:

Η μεταμόρφωση (ομάδα Creativa) ενός παλιού αθηναϊκού σπιτιού που ήταν για δεκαετίες εγκαταλελειμμένο. Στα πλαίσια μιας αισθητικής αναβάθμισης, άλλαξε η όψη της γειτονιάς! 

 



 

 













Από την ομάδα Green των atenistas, μια σκάλα… πιάνο στο Παγκράτι!






















Ένα ξεχασμένο πεζοδρομημένο στενάκι κοντά στο μετρό Συγγρού - Φιξ, η οδός Δηλιάδος,  μεταμορφώθηκε σε 10 ώρες μόνο, από την Creativa. Περίπου 850μ. χρωματιστά κορδόνια, 100 θηλιές, 35 άτομα, σκάλες, μπογιές, πινέλα και καλλιτεχνική διάθεση, δημιούργησαν μία ευχάριστη εμπειρία για όποιον βρεθεί εκεί.

 























 

 Στη Φερών & Φυλής στη Βικτώρια, η ομάδα green μέσα σε 12 ώρες μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο και το παρέδωσε σε 140 παιδιά  για να το χαρούν ως το νέο τους πάρκο!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των atenistas, εδώ:

http://atenistas.org 

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν κάνω λάθος στην πόλη μου την Αρτέμιδα, υπήρχε μια ομάδα artemistas; Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξαναζωντάνευε και να την πλαισιώναμε; Σίγουρα θα ήταν προτιμότερη από τους διάφορους συλλόγους σε δράσεις για την Αρτέμιδα, αφού αυτοί ασχολούνται περισσότερο με δημόσιες σχέσεις και υψηλή πολιτική και λιγότερο με πραγματική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή