Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα έρευνα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση 502 παιδιών από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα»



 

      Η «περίεργη» υπόθεση εξαφάνισης 502(!) παιδιών Αλβανών Ρομά από το κρατικό ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» πριν οχτώ χρόνια, θα βρεθεί και πάλι στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης.  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε πριν λίγες μέρες, ότι ο φάκελλος της «μυστηριώδους» αυτής υπόθεσης θα ξανανοίξει εφόσον προσκομιστούν από οποιονδήποτε νέα στοιχεία.

Η εξαφάνιση των 502 από τα 661 παιδιά του δρόμου Αλβανών Ρομά που είχαν τοποθετηθεί την περίοδο 1998-2002 στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» είχε βρεθεί στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας και το 2004. Ωστόσο, τότε δεν προέκυψαν στοιχεία διάπραξης αξιοποίνων πράξεων με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου παρενέβη για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, εξ'  αφορμής  των παρατηρήσεων για τη χώρα μας από αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ πέρυσι,  η οποία μεταξύ άλλων εξέφραζε την ανησυχία της για το περιστατικό.





.





Ο ΟΗΕ έχει ζητήσει να συνεργαστεί η χώρα μας με τις αλβανικές αρχές, ώστε να διερευνηθούν αυτές οι περιπτώσεις και να καταλογισθούν ευθύνες, πριν η πάροδος του χρόνου δημιουργήσει δυσκολίες στην εξακρίβωση των γεγονότων. 

 

Πηγή: capital.gr

  




.




1 σχόλιο: