Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμος Πειραιά γκρεμίζει αυθαίρετα στην παραλία Φρεαττύδας




      Με μπουλντόζες, συνεργείο του δήμου Πειραιά, συνέχισε χτες το πρωί τις εργασίες απομάκρυνσης  αυθαίρετων εγκαταστάσεων από την παραλία της Φρεαττύδας, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Για τα αυθαίρετα αυτά είχαν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης, αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί...

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε, ότι ο δήμος θα προστατεύσει τις παραλίες της πόλης από κάθε είδους αυθαιρεσία, ενώ προειδοποίησε ότι όσοι ευθύνονται ή κάλυπταν παράνομες καταστάσεις θα σταλούν στον εισαγγελέα, καθώς η δημοτική αρχή θα υποβάλει μηνύσεις. Μίλησε για ένα καθεστώς ντροπής, σε μια νοοτροπία χρόνων, που ήθελε την παραβατικότητα να επικρατεί της νομιμότητας..."Για μας πολιτισμός είναι η καθαριότητα, πολιτισμός είναι η νομιμότητα, πολιτισμός είναι οι πολίτες να χαίρονται δωρεάν τις παραλίες ", τόνισε.                                                   

 

                                                      Αντιδράσεις

 

      Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ο Δήμος γκρέμισε αυθαίρετο ενός πολιτιστικού συλλόγου, μέλη του οποίου διαμαρτυρήθηκαν για επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου. Δεν αρνήθηκαν ότι το κτίσμα ήταν παράνομο, αλλά δήλωσαν ότι προηγουμένως ο χώρος ήταν σκουπιδότοπος, ο σύλλογός τους τον καθάρισε και οι πολίτες τον χρησιμοποιούσαν για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσικές βραδυές κλπ. Κατηγόρησαν επίσης το Δήμαρχο για ευνοιοκρατία, ότι σκοπεύει να παραχωρήσει την παραλία σε ιδιωτικά συμφέροντα και ότι δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τις παρανομίες στη θέση "Βοτσαλάκια" και "Τουρκολίμανο".

  

 

4 σχόλια:

  1. Επομένως, όταν οι Πολεοδομίες και οι Περιφέρειες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν συνεργεία κατεδάφισης, μπορεί κάλλιστα ο κάθε Δήμος να κάνει αυτό που έκανε ο Πειραιάς, δηλαδή να βάλει δικό του συνεργείο και όχι να δικαιολογούνται οι Δήμοι της Αττικής ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιούκες!!! Οι αυθαιρετούχοι - καταπατητές των παραλιών έχουν παντού την ίδια αισθητική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι τύποι που ισχυρίζονται μονίμως, γιατί κυνηγάς τη δική μου παρανομία και όχι τις μεγαλύτερες, ας μας πουν ξεκάθαρα: Λέει πουθενά ο νόμος ότι επειδή δεν πιάσανε το δολοφόνο, ο ληστής και το κλεφτρόνι πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι;
    Είσαι παράνομος κύριε; Θα δεχτείς τις συνέπειες και πάλεψε μαζί με όλη την κοινωνία να τιμωρηθούν και όσοι διαπράττουν μεγαλύτερα αδικήματα. Όχι να ζητάς να εξαιρεθείς από το νόμο με το έτσι θέλω και αστεία επιχειρήματα! Δηλαδή άμα γκρεμίσουν όλα τα αυθαίρετα στην παραλία του Πειραιά είσαι εντάξει; Δέχεσαι τότε να γκρεμίσουν και το δικό σου ή μετά θα ζητάς να γκρεμιστούν και τα αυθαίρετα όλου του Σαρωνικού, όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας και γενικώς πρώτα να υπάρξει δικαιοσύνη ...στον κόσμο όλο; Όλοι οι καπατατητές των παραλιών τις ίδιες δικαιολογίες, μόνιμα: "Πρώτα να τα βάλουν με αυτούς και μετά με μένα" ή "εδώ ήταν βρώμικα και εμείς το καθαρίσαμε" και άλλα γελοία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά να τα βλέπει ο δικός μας Δήμος ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, που έχει καταστρέψει την καλύτερη παραλία της Αττικής, την παραλία Αρτέμιδος, με την αδιαφορία του και όχι μόνο...
    Ακούμε συνέχεια την ίδια απάντηση: "Δεν είναι δική μας δουλειά η τήρηση της νομιμότητας"!!! Έχουν παραδώσει έναν ονειρεμένο τόπο σε πέντε (κυριολεκτικά) αλητάμπουρες της αρπαχτής να τον λυμαίνονται και να υποφέρει η μισή πόλη!
    Όταν υπάρχει βούληση, ο Δήμος και μπουλντόζες βάζει και με τις υπηρεσίες συνεργάζεται και στον Εισαγγελέα πάει τους θρασείς καταπατητές που έχουν καταντήσει ένα πανέμορφο τόπο σκυλοξενυχτάδικο της κακιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή