Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δίωξη σε πράκτορες της ΕΥΠ;




             
      Από το ιστολόγιο του δημοσιογράφου Κώστα Μπαξεβάνη "
koutipandoras.gr" μεταδόθηκε η είδηση, που κυκλοφόρησε και σε άλλα ιστολόγια, ότι η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα εντόπισε έναν  πράκτορα και ένα συνεργάτη της  Ε Υ Π   στην υπόθεση των καταγγελιών του Κ. Βαξεβάνη, σχετικά με υλοποίηση σχεδίου  συκοφάντησής του, ώστε μέσω πλαστών αποδείξεων να εμφανιστεί ως μισθοδοτούμενος από την ΕΥΠ!

Ότι μια γυναίκα, η οποία είχε αναλάβει την πλαστογράφηση, στη συνέχεια αποκάλυψε το σχέδιο στο δημοσιογράφο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πρόγραμμα   π ρ ο σ τ α σ ί α ς    μ α ρ τ ύ ρ ω ν.   Η γραφολογική εξέταση απέδειξε, πως πραγματικά ήταν η πλαστογράφος και στη συνέχεια η έρευνα οδήγησε στους εντολείς. Το εν λόγω πλαστό έγγραφο ανέλαβε να δημοσιοποιήσει στο μπλογκ fimotro ο δημοσιογράφος  Γ ι ά ν ν η ς   Π α π α γ ι ά ν ν η ς,   εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί επίσης ποινική δίωξη. 

 

                              

                                              Και δεύτερη υπόθεση

 

     
       Στο ίδιο ιστολόγιο αναφέρθηκε, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη παρόμοια υπόθεση της ίδιας ομάδας της ΕΥΠ και αφορά επιχείρηση συκοφάντησης της υπαλλήλου της Τράπεζας Πειραιώς, Αγγελικής Αγούλου, η οποία είχε καταθέσει στον εισαγγελέα Πεπόνη στοιχεία για σκάνδαλα της Τράπεζας Πειραιώς. Η επιχείρηση προέβλεπε την  τ ο π ο θ έ τ η σ η    ν α ρ κ ω τ ι κ ώ ν   ουσιών σε καταστήματα της οικογένειας Αγούλου, προκειμένου να την καταστήσουν αναξιόπιστη ως μάρτυρα. Οι συγκεκριμένοι πράκτορες είχαν μεταβεί στη Ζάκυνθο για την επιχείρηση και παρακολουθούσαν την Αγούλου.

Στη διάθεση του Εισαγγελέα βρίσκονται φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν την παρακολούθηση. 

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της μάρτυρος εδώ:  

http://www.koutipandoras.gr/43433/-σε-πράκτορες-της-ευπ-που-θα-εξόντ.html

 

 

 

 

 

                   Η στοχοποίηση της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας 

 

      Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αρχικά ευρύτερα γνωστός από την τηλεόραση, έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα για τις αποκαλύψεις και τα αντι-συστημικά ρεπορτάζ του στο περιοδικό που εκδίδει, το Hot Doc και στο ιστολόγιο koutipandoras , για καυτά θέματα της επικαιρότητας,  όπως είναι η διείσδυση της Χρυσής Αυγής, τα ποσά για την κρατικοποίηση της Proton Bank, τα σκάνδαλα παράνομου πλουτισμού πολιτικών κλπ.

Αποκορύφωμα βέβαια,  υπήρξε η αποκάλυψη της περίφημης "λίστας Λαγκάρντ"  για την οποία διώχθηκε δικαστικά! Γεγονός είναι επίσης, ότι στην χώρα μας τα μεγάλα ΜΜΕ απαξιώνουν τη δουλειά του με τη σιωπή τους...

Αντίθετα, στο εξωτερικό ο Κ. Βαξεβάνης διακρίνεται και λαμβάνει βραβεία, όπως το πρώτο βραβείο δημοσιογραφίας Index με την αιγίδα της  Guardian για "αυτούς που έχουν υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου" και το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parado «για το θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου