Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η δραματική ανοικτή επιστολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε γονείς και πρωτοετείς φοιτητές

 

 

 

  

από το www.pd.ntua.gr

5 σχόλια:

  1. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΧΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΈΡΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.......ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...................... ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΑ ΣΕ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ..ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φτωχοποίηση της παιδείας είναι χειρότερη από τη φτωχοποίηση των μισθών, γιατί κόβει τα φτερά στα όνειρα των νέων και ταλαντούχων ανθρώπων. Αν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα σαν το Μετσόβιο με τόση λαμπρή ιστορία, υποβαθμιστεί και συρρικνωθεί, τότε τί μέλει γενέσθαι σ' αυτή τη χώρα; Χωρίς παιδεία, ένα έθνος καταδικάζεται δια παντός! Μη μείνουμε άπραγοι μπροστά σ' αυτό το έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω την ατυχία να μην είμαι πλούσιος και να έχω την κόρη μου τεταρτοετή φοιτήτρια στο ΕΜΠ. Αν μπορούσα θα την είχα στείλει στο εξωτερικό απο το πρώτο εξάμηνο.
    Κομματικά συμφέροντα, εκπαιδευτικός σκοταδισμός, αναρχία σε κάθε επίπεδο διοίκησης και λειτουργίας και παντού βρωμιά.
    Ε, λοιπόν αυτή την εκπαίδευση δεν τη θέλω για το παιδί μου. Αν με το να τους διώξουν σωθεί κάτι, ασ'το κάνουν μια ώρα γρηγορότερα.
    Το ΕΜΠ έχει φτάσει να μην αναφέρεται κάν στους καταλόγους των 100 ή 500 πανεπιστημίων του κόσμου. Εμείς που θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που να παράγει και να προάγει την επιστήμη του δεν μπορούμε να συμπαρασταθούμε στους φορείς της αντίδρασης στο χώρο της εκπαίδευσης.
    Θέλουμε η εκπαίδευση να προχωρήσει στην πατρίδα και να τη βοηθήσει. Βαρίδια σαν αυτούς τους κυρίους πρέπει να τα ξεφορτωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως παρά τα προβλήματα, το ΕΜΠ μπαίνει συχνά στις λίστες. Φέτος η σχολή των πολιτικών μηχανικών είναι 25η στον κόσμο, αλλά και άλλες σχολές του ΕΜΠ βρέθηκαν σε καλή κατάταξη. Τα παιδιά του Μετσοβίου πάνε στο εξωτερικό και γίνονται ανάρπαστα στις δουλειές. Έχω γιο που μόλις αποφοίτησε, δουλεύει στην Αυστρία και το επίπεδο των σπουδών του θεωρείται πολύ καλό στο χώρο της εργασίας του.
      Θεωρώ ότι υπάρχει διαφθορά μέσα στα ΑΕΙ, αλλά από την άλλη, η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Μοιάζει να έχει μόνο στόχο να δώσει τη χαριστική βολή στην παιδεία και στη πατρίδα μας.....

      Διαγραφή