Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Κατηγορία "εγκληματικής οργάνωσης" και για τις Σκουριές









       Αποφυλακίστηκαν με βούλευμα, μετά τη συμπλήρωση του ορίου  προσωρινής κράτησης, δύο από τους τέσσερις κατοίκους της  Χαλκιδικής, που είχαν προφυλακιστεί τους τελευταίους μήνες, κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", στις Σκουριές. Ένα τεράστιο πλήθος συμπολιτών τους τους υποδέχτηκαν ως ήρωες...

Για την υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού, δήλωσε ότι έχουν εμπιστοσύνη στον Εφέτη Ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει πλέον την έρευνα όλης της υπόθεσης και ότι θα αναγνωριστεί ο δίκαιος αγώνας τους.

 

 

 

Οι κάτοικοι μιλούν για   π ο ι ν ι κ ο π ο ί η σ η   του αγώνα τους κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής τους. " Μια ολόκληρη κοινωνία κρίνεται επειδή διατηρεί το δικαίωμα της αντίδρασης" δηλώνει ένας κάτοικος.  

 

                                 Οι συνέπειες της εξόρυξης

 

      Οι κάτοικοι στις Σκουριές αντιδρούν, όχι μόνο επειδή αποψιλώνεται το αρχαίο   τέραστιο δάσος της περιοχής, με τα υπεραιωνόβια δέντρα και επειδή θα γίνει σεληνιακό τοπίο, με άμεσο αποτέλεσμα τις συνεχείς πλημμύρες. 

Αντιδρούν κυρίως, διότι παραχωρούνται 91.000 στρέμματα γόνιμης γης, βοσκοτόπων και δάσους για να μετατραπούν σε ορύγματα, “λίμνες” απόθεσης τοξικών αποβλήτων και κρατήρες εξόρυξης.

Το αρσενικό που θα χρησιμοποιείται στον τρόπο εξόρυξης (“ακαριαία τήξη”), θα καταλήγει στα ρέματα της περιοχής και στον υδροφορέα που υδροδοτεί όλη την περιοχή. Πλέον θα πίνουν νερό με αρσενικό και στην ουσία θα πρόκειται για μια copy- paste περίπτωση με του Ασωπού μεν, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό... 

Σβήνουν όλες οι προοπτικές ανάτπυξης του νομού και των γύρω περιοχών, καταδικάζοντάς τις για πάντα.

 

 

 

 

     Καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την "Ελληνικός Χρυσός"

 

 

      Σύμφωνα με τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός», με αποκλειστικούς μετόχους την «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων   Μ π ό μ π ο λ α έχοντας καταβάλει μόνο  6 εκατ. ευρώ, πουλώντας τα ποσοστά της «Ελληνικός Χρυσός» είχαν καθαρό και άκοπο κέρδος 95,7 εκατ. ευρώ. 

Εν τω μεταξύ βάσιμη έκρινε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσφυγή της Επιτροπής κατά της Ελλάδας για τη μη ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων στην Ελληνικός Χρυσός, με τη μορφή της πώλησης περιουσιακών στοιχείων σε τιμή κατώτερη της αξίας τους και με απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρων!

Σε ερώτημα, τί θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο, ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου είχε απαντήσει: Τους φόρους των 1500 ...εργαζομένων!!!

 

 

 

Πηγές: newsit.gr, naftemporiki.gr 

 



3 σχόλια:

  1. Συγχωρειστε με αλλα εδω ειναι δυο θεματα.Ενα η αποφαση της κυβερνησης και η αντιθεση των κατοικων σε αυτην που και ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ,και ενα αλλο θεμα αν ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ,μπορεις να απειλεις οτι θα καψεις οποιον δεν συμφωνει μαζι σου.Υπηρξαν πραξεις απιστευτης ομαδικης βιας,που ολοι τις ειδαμε.Αν οι κατηγορουμενοι ειναι αθωοι ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.Ομως οι πραξεις απο καποιους εγιναν ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ειναι τρομοκρατια αλλου τυπου και σαν τετοια εγω δεν την ανεχομαι απο κανεναν ΟΣΑ ΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.Αυτα τα δυο θελω να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ στην αναρτηση σας ,γιατι ο τιτλος ειναι για εμενα ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ για οποιον δεν θυμαται .,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞ ΑΥΤΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ. των εκαστοτε καλων και κακων ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί κάποιοι κατηγορούνται για εμπρησμό, καταστροφή οχημάτων, τρομοκράτηση των φυλάκων. Όμως άλλο εγκληματική οργάνωση. Ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 187 το λέει ξεκάθαρα: Πρέπει να υπάρχει "δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα". Αν δράστες είναι πράγματι οι κάτοικοι που αγωνίζονται στις Σκουριές, τότε στα σοβαρά θα θεωρήσουμε ότι είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης; Θα μου πείτε τότε γιατί τους απάγγειλαν τέτοια κατηγορία; Ο εισαγγελέας κάνει λάθος και αυτό θα κριθεί οριστικά άμα έρθει η ώρα του δικαστηρίου. Δεν είναι πρώτη φορά που ποινικοποιούν αγώνες απλών ανθρώπων και τους βάφτιζαν τρομοκράτες, κακοποιά στοιχεία κλπ. Νομίζω από δω και πέρα θα ακούμε συνέχεια εκτός από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και για εγκληματικές οργανώσεις. Και άμα αυτά δεν φέρουν αποτέλεσμα έχει ο νόμος και άλλα. Δουλεύουν ολόκληρα επιτελεία γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα μπλογκιτη.Δεν ειναι εγκληματικη οργανωση ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ.ΟΣΟΙ ΤΙΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ.Εκτος ολων των αλλων δυσφημισαν και τα αιτηματα των κατοικων εμφανιζομενοι ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.Απορω πως οι πραγματικοι αγωνιστες αυτης της κινητοποιησης ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ καποιο προβληματικοι που νομιζουν οτι η βια της πολιτειας αντιμετωπιζεται με βια και η ασυμφωνια μεταξυ πολιτων , παλι με βια.ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ?Να αποπροσανατολισουν απο τον αγωνα τους και να γινεται πανελληνιο show ME TA KOMMATA KAI TΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ που εκφραζουν διαφοροι φαιδροι τυποι, ΦΑΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ....για να τσιμπησουν κανενα Χρυσαυγιτικο ψηφαλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή