Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Οι Βορειοευρωπαίοι αναζητούν τρόπους για να κλείσουν την πόρτα στους Νοτιοευρωπαίους











       Σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη εισηγούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι, δημιουργώντας πλέον έναν ασφυκτικό κλοιό για τους δοκιμαζόμενους από την ανεργία Ελληνες.

Απαιτούν και την τοποθέτηση   π λ α φ ό ν   σ τ η    ρ ο ή    μ ε τ α ν α σ τ ώ ν    α π ό   τ α    Β α λ κ ά ν ι α   κ α ι    τ ι ς   χ ώ ρ ε ς   τ ο υ   Ν ό τ ο υ   προς τις χώρες τους, με σκληρότερους νόμους για την εντός ευρωπαϊκών χωρών οικονομική μετανάστευση, ακόμα και  ποινές για όσες επιχειρήσεις επιδιώξουν «εισαγωγή» εργαζομένων από τις φτωχές χώρες της Ε.Ε. και της ευρωζώνης! 

Αιτία για την κινητοποίηση αυτή στις Βρυξέλλες - και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014 - είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Η πολιτική αυτή δέχτηκε σφοδρή κριτική και από τα συνδικάτα των παραπάνω ανεπτυγμένων χωρών, καθώς εξ αυτού του γεγονότος εκφράστηκαν φόβοι για μισθολογικές μειώσεις και παραγκωνισμό του  τ ο π ι κ ο ύ   ε ρ γ α τ ι κ ο ύ   δ υ ν α μ ι κ ο ύ...

 

 

 

Πηγή:kourdistoportokali.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου