Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Tα θαλασσοδάνεια που έγιναν καταθέσεις στην Ελβετία




  Το μυστικό της επιτυχίας για αρκετούς επιχειρηματίες των περασμένων δεκαετιών ήταν τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια που έγιναν καταθέσεις στην Ελβετία με την ανοχή αν όχι τη συνενοχή του πολιτικού κόσμου. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν πλέον να κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τους συνήθεις υπόπτους και αυτή να κατευθυνθεί προς τα δυναμικά κομμάτια της οικονομίας. 

       Η τρόικα έχει ήδη τοποθετήσει τους δικούς της ανθρώπους σε κάθε τράπεζα προκειμένου να αποφευχθούν ακραία και σκανδαλώδη φαινόμενα της τραπεζικής πρακτικής, να στηρίζονται επιχειρήσεις, που δε μπορούν να σωθούν με τίποτα.  Όμως ακόμα η αγορά βοά για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται κανονικά, ενώ υγιείς επιχειρήσεις αργοπεθαίνουν από την έλλειψη ρευστότητας.  Πρόκειται για έναν "εκβιασμό" που γίνεται από τους υπερχρεωμένους στο όνομα της διατήρησης θέσεων εργασίας. 

Βέβαια οι συγκεκριμένες αυτές επιχειρήσεις,  μυστηριωδώς, παρέμεναν υπερχρεωμένες ακόμα και στις καλές περιόδους της οικονομίας. Χαρακτηριστικό τους; Οι στενές τους σχέσεις με το πολιτικό σύστημα και την καλή πρόσβαση των ιδιοκτητών τους στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα... (Πηγή: Το άρθρο του Θ. Μαυρίδη στο capital.gr)

 

 





2 σχόλια:

  1. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ,Ηταν αναγκη να ερθει η κακη τροικα για να ΒΡΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ?
    Μηπως δεν ξερετε οτι ειχαμε ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ απο πολλα τετοια λαμογια ?Οπεριφημος Χρηστοφορακος δεν εβγαζε κομματικα κονδυλια κατ αναλογιαν της κομματικης δυναμης?Παρτε το αποφαση.ΟΣΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,,αν δεν το επιβαλλει και αυτο η τροικα,ΤΟΣΟ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΜΑΤΙΩΝ θα πνιγει σαν θηλια την χωρα.Τελευταιο παραδειγμα η ΧΑ.ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ,εμφανισε 10 000 ΕΞΟΔΑ,ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ.Με αυτους τους δεκα αρτους ανοιξε γραφεια,πανελληνιως και εκανε προεκλογικο αγωνα.Σημειωνω οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ.Οχι απο την τροικα,εεεε να το παρει και αυτο η τροικα αφου τωωωωωρα ανακαλυψαμε τα οικονομικα ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΩΩΩΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ.Θα βγουν τωρα οι επαναστατες και θα πουν παλι περι ...επαναστασης....των συνθηματων .ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ .Αυτο ομως θελει και κοτσια και να μην εχεις κρυφα ταμεια και κρυφα βιβλια.ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μεχρι να φτασουμε να ριξουμε τον καπιταλισμο με συνθηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δυνατόν να παίρνουν ακόμα δάνεια οι δήθεν υπερχρεωμένοι και η τρόικα να μην μπορεί να κάνει τίποτα; Είναι. Οι δανειστές ενδιαφέρονται μόνο να πάρουν τα χρωστούμενα και όχι να μας φτιάξουν κράτος. Όσο δεν αντιδράμε ασκώντας τα συνταγματικά μας δικαιώματα και κυρίως ψηφίζοντας τους ίδιους διεφθαρμένους ξανά και ξανά, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή