Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Θα μας στερήσουν και τα τζάκια!



      
        Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία»*, επίκειται ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όταν θα αυξάνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο δε εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις ...καμινάδες.

Η καύση ξύλου για θέρμανση μπαίνει στο στόχαστρο, ως κύρια αιτία για τα πυκνά περιστατικά υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυξανόμενης οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας της μεγάλης πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών να χρησιμοποιούν για θέρμανση το ακριβό πετρέλαιο.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση χωρίς να θιγούν δικαιώματα των πολιτών όπως το άσυλο, καθώς επίσης τί συνέπειες θα έχουν οι παραβάτες.

Στο άρθρο αναφέρεται, ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε χθες την κοινή υπουργική απόφαση και την προώθησε για να υπογραφεί από τους ομολόγους του, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ πριν το τέλος του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν έρθουν τα βαριά κρύα!

 

 

 

*Όλο το άρθρο εδώ:  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=396645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου