Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η εκτίμηση "βόμβα" των Financial Times για την Ελλάδα: Χρεωκοπία ή δραχμή ή αμφότερα





   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Σε σχετικό άρθρο, οι Financial Times, πριν μερικές μέρες, συνδέουν την “τύχη” της Ελλάδας με την πορεία της νέας γερμανικής κυβέρνησης  και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως “μέσα στην επόμενη τετραετία, η Ελλάδα είτε θα επιστρέψει στη δραχμή, είτε θα χρεοκοπήσει, είτε θα συμβούν και τα δύο ενδεχόμενα”. Επίσης, ότι “η μεγάλη απειλή για την Γερμανία στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι η εξελισσόμενη κρίση χρεών στην ευρωζώνη” και ότι οι πολιτικοί είναι απροετοίμαστοι για όσα θα συμβούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων θα ακολουθήσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια φέρνουν την ελληνική κρίση χρέους και επισημαίνουν χαρακτηριστικά: 

 

«Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεωκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος».

 

 

 

Πηγή:theinsider.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου